Hnytt logo hvit

Klissete sesamkylling til middag?

Bytt ut fredagstacoen med denne herlige kyllingretten. Denne retten får du nesten stående applaus av. Du kan bruke filleter, vinger eller lår - alt funker like bra.

Stek kyllingen i ovn eller panne. Jeg har stekt kyllingvingene mine i ovnen i ca 20 min på 240 grader. Imens kyllingen steker lager du sausen.

Til sausen trenger du:
6 ss honning (flytende)
4 ss ketchup
3 ss sukker
1 ss brunt sukker
2 ss eddik
3 ss soyasaus
1/2 ts salt
1 ts hvitløkspulver
En god skvett med tabasco
1 ts sesam olje
1 ss potetmel rørt ut i 2ss vann

Bland alle ingrediensene til sausen uten potetmel og vann. Kok opp og tilsett så potetmelet som er utrørt i vann, rør godt når du har jevningen oppi og kok opp igjen.

Når kyllingen er ferdig,tømmer du sausen over det hele og blander godt.

Topp med litt ristede sesamfrø og hakket vårløk om du ønsker.

Server med kokt ris eller nudler

Håper det faller i smak!

– fru Haaland

www.fruhaaland.no