Hnytt logo hvit
Copyright MatPrat

Grillet biff med jordbær- og bønnesalat

Jordbær og grillmat er en del av den norske sommeren. Grillet biff med jordbær- og bønnesalat har begge deler!

SLIK GJØR DU:

1. Kok aspargesbønner i lettsaltet vann til de er knapt møre, ca. 2 minutter. Løft bønnene over i iskaldt vann. Da beholder de den flotte grønnfargen.

2. Rens og del jordbær i fire. Lag oljedressing av mynte, olje, sitron, salt og pepper. Bland bønner og jordbær sammen med dressingen, smuldre fetaost over.

3. Pensle biffer med olje og krydre med salt og pepper. Grill biffene på middels sterk varme i 2-3 minutter på hver side. Når kjøttsaften begynner å piple på oversiden kan du snu biffene, og steke dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem. La kjøttet hvile noen minutter før servering.

Server grillet biff med jordbær- og bønnesalat.

 

INGREDIENSER 4 PORSJONER:

600 g ytrefilet av storfe
2 ss rapsolje
1⁄2 ts salt
1⁄4 ts pepper

Jordbær- og bønnesalat:
600 g aspargesbønner
400 g jordbær
200 g fetaost

Dressing:
4 ss finhakket frisk mynte
1 ss olivenolje
Saften av 1⁄2 stk sitron
1⁄2 ts salt
1⁄2 ts pepper

Håper det smaker!

Oppskriften er hentet fra www.matprat.no