Hnytt logo hvit

Fru Haalands skoleboller

Deigen disse skolebollen er laget med er rett og slett en fryd å jobbe med. Skoleboller kan fint fryses, men da uten melis glasur og kokos. Varm dem opp i en ovn på høy varme i 2 minutter og de er som nybakte igjen.

DU TRENGER:
5 dl melk (25-30 grader)
25 g gjær
125 g sukker
120 g smør smeltet
1/4 – 1/2 ts kardemomme
1 egg
800 g hvetemel

DETTE GJØR DU:
1. Løs opp sukker og gjær i melken.
2. Tilsett smeltet smør
3. Pisk egget lett sammen og ha dette oppi melken.
4. Tilsett melet og kardemommen.
5. Elt godt i 10 minutter
6. Sett til heving til dobbel størrelse.
7. Del deigen i ca. 15-18 emner og la de ligge på kjøkkenbenken i 5 minutter.
8. Trill til glatte fine boller.
9. Legg over på stekebrett som er smurt eller kledd med bakepapir.
10. Etter hev 30-60 minutter.
11. Lag en fordypning i hver bolle og fyll med vaniljekrem.

Stek på 240 grader i 8-10 minutter

Avkjøl på rist.

Håper det smaker!

Med vennlig hilsen,
Fru Haaland
www.fruhaaland.no