Dennis Burnett inviterer deg til Brighton
Hnytt logo hvit
Fargerik bryggepromenade i en spennende by, Brighton, East Sussex, England.
Fargerik bryggepromenade i en spennende by, Brighton, East Sussex, England.

Dennis Burnett inviterer deg til Brighton

– Selvsagt må dere ta turen til «min by». London er bra, men dere får en helt annen opplevelse ved å besøke avslappende Brighton. Han skryter av hjembyen sin, Dennis Burnett, og inviterer deg til å besøke den kjente badebyen på Englands sørøst-kyst.

– Vi har gode restauranter, et

Dennis Burnett inviterer deg varmt hjembyen sin, Brighton, på Englands sørøst-kyst.
Dennis Burnett inviterer deg varmt hjembyen sin, Brighton, på Englands sørøst-kyst.

sprekt uteliv og mange severdigheter. Her kan du oppleve spennende fornøyelser i en rolig avslappende atmosfære, skryter engelskmannen.

Burnett fikk nærmest heltestatus på Haugalandet på slutten av 70-tallet. På få år gjorde Haugar-treneren gull av gråstein, og forvandlet et middelmådig Haugar til et topplag i Norge og deltagelse i Europacupen. Etter 4 år på Haugalandet reiste den engelske gentlemannen tilbake til hjembyen sin Brighton, hvor han har bodd siden. Når vi spør hvorfor haugalendinger skal dra til Brighton, er han ikke sen om å være patriot.

– Fordi vi har en fantastisk flott by med mange kulturelle severdigheter. Fordi innbyggerne er åpne og vennlige. Vi er en koselig sjarmerende «småby» i engelsk målestokk (280.000 innbyggere) som ligger bare en time med tog fra London. Men skal du først reise hit bør du bruke mer enn en dag. Ta gjerne en langweekend, foreslår 71-åringen.

brighton2

Burnett trekker fram flere severdigheter du må fa med deg i Brighton. Strandpromenaden, med den tradisjonsrike Brighton Pier som stikker vel 500 meter ut i havet, nyervervelsen British Airway i360 som er verdens høyeste observasjonstårn, Royal Pavilion og ikke minst «The Lanes».

brighton1

«The Lanes»  er et av Brightons mest karakteristiske steder og byens historiske område.

Det er en fantastisk labyrint av kronglete små gater og smug som svinger seg på kryss og tvers. «The Lanes» er et av de mest populære turistområdene i Brighton. Her finner du noen gater som ikke er mer enn vel 1 meter bredde, blandet sammen med restauranter og små koselige butikker. Det være seg antikviteter, gullsmed og moderne designer-butikker.

– «The Lanes» er spesiell med sine sjarmerende trange gater – må oppleves, sier Burnett.

The Brighton Beach and pier panorama - UK
The Brighton Beach and pier panorama – UK

– Sa har vi et godt fotballag. Tre ar på rad har Brighton vært i play-off for opprykk til Premier League, men har ikke lykkes i sluttspillet. Vi har et flott nytt stadion (Amex) som ble åpnet i juli 2011, og det er stor fotballinteresse i byen. De tre lagene som rykket ned fra Premier League er gode lag, og det finnes også 3-4 sterke lag i Championship. Sa det vil nok bli tøft, å rykke opp men vi kan jo håpe, smiler Burnett, som også ber oss nevne byens mange gode puber og restauranter.

– Jeg vil anbefale Jimmys. Her tror jeg haugalendingen vil like seg. Restauranten ligger ved byens marina like utenfor sentrum av Brighton. Her kan du spise så mye du vil for 16 pund – 3-retters fra alle verdenshjørner. God mat og god drikke, konstanterer den sympatiske engelskmannen.

Han legger til at også den verdenskjente kokken Jamie Oliver har en restaurant i Brighton. Disse finner du uansett på det store og innholdsrike kjøpesenteret midt i sentrum.


British Airways i 360 Tower

Nytt av året er også British Airways i 360 Tower. Her kan du tar turen 137 meter rett opp i luften og nyte panoramautsikten fra champagnebar på toppen. Tårnet er faktisk høyere enn London Eye.

www.gotofly.no