Suget etter restplasser er enormt – Rhodos er tilbake for fullt

4245
Annonse

Suget etter restplasser til sol og varme, har ikke blitt noe mindre av det ustabile sommerværet i Norge. – Det er herlig å se at Rhodos allerede er tilbake for fullt og er tredje mest populær, sier kommunikasjonssjef i TUI, Anne Mørk-Løwengren. 

August og september er høysesong for de reiselystne som jakter reisekupp til sol og varme. Det er nå det virkelig er penger å spare, siden skoleferien nærmer seg slutten. 

Det er Hellas som stikker av med seieren som den mest populære destinasjonen også i sommer med Spania og spesielt Mallorca hakk i hel. Allikevel er fortsatt mange muligheter til å finne budsjettvennlige  restplasser i august og september. 

— Det er herlig å se at norske gjester igjen velger å bestille reiser til Rhodos. Det er utrolig viktig for denne vakre ferieøya, hvor økonomien er helt avhengig av oss turister, sier kommunikasjonssjef Anne Mørk-Løwengreen i TUI Norge. 

Rhodos er inne på 3 på topp


Topp 10 destinasjoner sist uke: 

  1. Gran Canaria
  2. Kreta
  3. Rhodos
  4. Tyrkia
  5. Mallorca
  6. Kypros
  7. Bulgaria
  8. Samos
  9. Tenerife
  10.  Kroatia


Det er selvsagt alltid lurt å være tidlig ute for å sikre seg de beste hotellene, med det er ikke utsolgt. 

Artikkelen fortsetter under annonsen

— Tyrkia, som er veldig gunstig med hensyn til kronekursen, er også naturlig nok populær blant kuppjegerne og ligger rett bak Rhodos, sier Mørk-Løwengreen. 

Gratis Rhodos-tur til skogbrannrammede turister

Kyriakos Mitsotakis, den greske turistministeren tilbyr nå én ukes gratis ferie til Rhodos neste år til alle som måtte avbryte ferien grunn av skogbrannene i sommer. 

Han understreker at bare 15 % av øya ble rammet av skogbrannene, og gratisferiene vil gå av stabelen på våren og høsten. 

 — Dette synes jeg er et kjempe flott initiativ fra de greske myndighetene som veldig tydelig viser, hvor viktig turisme er for Rhodos spesielt og Hellas generelt. Det er usikkert hvordan dette skal gjennomføres i praksis. Vi gir beskjed til kundene våre, når vi får vite mer, sier Anne Mørk-Løwengreen i TUI. 

Bærekraftig turisme er en nødvendighet 

Siden landene rundt Middelhavet er så populære reisemål, er det viktig med tiltak som bidrar til en bærekraftig transformasjon. TUI samarbeider tett med greske myndigheter om dette, akkurat på Rhodos. Resultatene deles med hele reiselivsbransjen. 

—På kort sikt handler det om å tilpasse seg klimaendringene gjennom for eksempel bedre vannforvaltning eller å utvide sen- og tidligsesongene for reiser til disse populære områdene. På lengre sikt handler det om bærekraftig turisme som er klimanøytral og bevarer ressurser. Dette vil kun lykkes gjennom et partnerskap mellom reiseselskapene og destinasjonene, sier Mørk-Løwengreen. 

TUI har satt seg konkrete og betydelige reduksjonsmål for utslipp innen 2030 og har med bærekraftsagendaen vår en retning mot netto nullutslipp innen 2050.

Kilde: Pressemelding fra TUI

Annonse