Bent Høie åpner årets SILK – ytterligere 12 navn er klare

4421
Annonse

BENT HØIE ÅPNER ÅRETS SILK – OG YTTERLIGERE 12 NAVN ER KLARE, BL.A. TORSTEIN BAE, CECILIE HELLESTVEIT, HELENE URI, CHRIS TVEDT, SVEN HENRIKSEN OG KINE NESHEIM.

«Det er med glede vi konstaterer at vi er kommet opp i rundt 30 navn til årets SILK selv om det er fire måneder til det hele braker løs,» sier leder av SILK-festivalen Andreas Kallestein og fortsetter, «vi kommer nok til å ha minst ytterligere 20 navn før vi setter sluttstrek. Vi er glade å presentere tolv nye navn for SILK-publikummet der seks av dem er «debutanter» på SILK».


Årets festivalåpner er Bent Høie, statsforvalter i Rogaland. Han var med i fjorårets SILK, men den gang som forfatter. I år er han med som statens øverste representant i fylket.


Torstein Bae, Janne Stigen Drangsholdt, Sven Henriksen, Espen Skjerven, Sigrid Elsrud og Kine Nesheim er alle nye «SILKere».


Torstein Bae
’s navn forbindes med sjakk på TV log er den energiske kommen-tatoren som har sørget for at sjakksendingene har store seertall. Bae er advokat av yrke, men gav seg med da han ble leder av internrevisjonen i Flyktninghjelpen. 


Janne Stigen Drangsholt
 er professor i engelsk litteratur ved UiS. Hun debuterte som skjønnlitterær forfatter med Humlefangeren (2011), og har de siste årene fått et stort publikum med bøkene om Ingrid Winter. I sin siste roman viser Drangsholt frem et stort komisk talent, kombinert med en sjelden evne til å ta hverdagslige situasjoner på kornet. «Det morsomste og såreste jeg har lest på lenge!» sier Henriette Stenstrup.                                                                                                            


Sven Åge Henriksen
 er skuespiller, dramatiker og samfunnsdebattant. Han har hatt en rekke inntredener i alt fra såpeserien Hotel Cæsar til Nissene over skog og hei og Sofies verden. I 1996 gav Henriksen ut CD-plata ”Rød pust” smed oversatte Tom Waits.låter. Skiva på 10 låter gav han ett nasjonalt navn og oppmerksomhet via avisoppslag og mediedekning. I romanen «Pappas lille gutt», skriver Sven Henriksen om en liten gutt som vokser opp med en far han er redd for, i et religiøst miljø han opplever å ikke bli godtatt i. Selvbiografisk, kaller han den. Boka blir i fokus på SILK og han skal også ha en minikonsert på avslutningskvelden med fokus på Tom Waits’ musikk.  

Artikkelen fortsetter under annonsen

Espen Skjerven er født og oppvokst i Oslo og bor i Sandnes.
Han er utdannet jurist og har flere års erfaring som dommer, påtalejurist og forretningsadvokat/ prosedyreadvokat. I dag jobber han som tingrettsdommer i Sør-Rogaland tingrett.
Skjerven skriver krim inspirert av sine erfaringer fra yrkeslivet.

Sigrid Elsrud er kommunikasjonsrådgiver og blogger.Hun har jobbet som journalist i Aftenposten og som kommunikasjonssjef i Advokatforeningen og Folketrygdfondet.
I 2015 begynte hun som rådgiver i eget firma, Langs linjen, og startet samtidig Togbloggen.no som har resultert i hennes første bok Ferie med tog – Reiseglede langs skinnene.
Den gir en super innføring i hvordan du enkelt kan velge tog som fremkomstmiddel til din neste ferie.
Planlegger du din neste ferietur langs togskinner i Norge, Norden eller i resten av Europa? Da er Ferie med tog – Reiseglede langs skinnene boka for deg.
Boka er full av praktiske tips og inspirerende turforslag-Finn et nytt sted, og gi det en sjanse! Ofte kan en tilfeldig valgt prikk på kartet vise seg å være en perle, men vi må ta oss tid til å gå av toget for å oppleve den, er Elsruds oppfordring.                                                                                                                          


Kine Nesheim
 gjorde seg bemerket for 17 år siden som låtskriver og formidler. I årene som fulgte ble det skrevet og innspilt et stort låtmateriale både i norske og utenlandske produksjonsmiljøer. Haugesundsjenta var «Norges nye pop-håp» ifølge VG, og samarbeidet med navn som Guy Chambers (Robbie Williams) og Shep Solomon (Britney Spears). Lysten til å skrive forsvant og hun valgte å takke av i forholdet til musikkbransjen. “Ingenting e sånn det sko ha værtmen eg kan venta” synger Kine. Og kanskje skal vi være glade for akkurat det.
At Kine ventet til hun var klar og virkelig fikk troen på egen musikk igjen. På SILK har blir det åpningskonsert med Kine Nesheim Trio.                    

Berit Mortensen har skrevet «Barselbrølet» . Hun er jordmor og arbeider ved Oslo Met, Forlaget beskriver den som «et kampskrift for en bedre offentlig svangerskaps- og barselomsorg». Fødeavdelinger legges ned. Nybakte mødre føler seg plassert på samlebånd. Jordmødre og gynekologer slutter i jobben på grunn av hardt arbeidspress.
Hvilke konsekvenser får det når kvinner mellom barseltårer og melkespreng opplever å bli overlatt til seg selv? Jordmor Berit Mortensen tar oss med inn på fødestua og ut i landet. Hun viser hvorfor kvinner over hele Norge protesterer mot det de mener er manglende politisk kontroll og et uverdig og utilstrekkelig fødetilbud.
Hun har i tillegg ledet helseprosjekter i Palestina, Libanon og Ghana.                


Arne Torget
 er vår hus- og stuntpoet. I fjor gav han ut «Fuglane vett – dikt til trøyst og glede». Boka er en diktsamling på nynorsk med humor og et stort glimt i øyet.
Men det er også alvor og seriøsitet i mange av diktene. Det er i alt 56 dikt med, I tillegg er det også en tilleggstekst øverst foran hvert dikt som skildrer innholdet i en humoristisk tone.
Torget er med på flere SILKarrangementer der han summerer opp på en morsom måte hva som har skjedd.                                                                          


Chris Tvedt
 har arbeidet som advokat, men etter debuten med kriminalromanen Rimelig tvil i 2005 ble han forfatter på heltid. Han har senere skrevet en rekke kriminalromaner med den noe lurvete forsvarsadvokaten Mikael Brenne som hovedperson.
Av jord er du kommet introduserte han n nye helt, den pedantiske Kripos-etterforskeren Edvard Matre. Han er oversatt til dansk, tysk, nederlandsk og ukrainsk.                       


Helene Uri
 er en engasjert samfunnsdebattant, forfatter og foredragsholder. Hun har doktorgrad i språkvitenskap og arbeidet i tolv år ved Universitetet i Oslo før hun sa opp jobben for å begynne å skrive på heltid. Hun debuterte med romanen Dyp rød 315 og har i tillegg utgitt en rekke fagbøker innen lingvistikk. Helene Uri har skrevet mer enn 30 bøker, både romaner og faglitteratur, er oversatt til 20 språk og har vunnet flere priser (Brageprisen, Riksmålsprisen, Kulturdeparte-mentets pris for barne- og ungdomslitteratur). Uri’s foredrag handler om språk – og litteratur..


Christer Falck
 har jobbet med kultur i mer enn 40 år. Han har skapt prosjekter innen musikk, bok og scene siden midt på 80-tallet.
Kvalitet, kreativitet og originalitet har alltid stått i fokus, og størrelsen på prosjektene har variert fra bøker om sparkstøttinger til plater med Spellemann-vinnere som topper VG-lista eller fyller Oslo Spektrum.                                                                                                                             


Cecilie Hellestveit
, jurist og samfunnsviter med doktorgrad i krigens folkerett der hennes fagekspertise er krig, fred og folkerett.
Hun arbeider blant annet med analyse av væpnede konflikter og konflikt-dynamikk. Hellestveit snakker russisk, arabisk, spansk, fransk og noe tysk.
I 11 år var hun var fast spaltist for utenriksanalyser i Morgenbladet og Dagens Næringsliv. Hellestveit har gitt ut bøkene Syria: En stor krig i en liten verden, Ulykkelige Arabia: Verden etter Jemen og Dårlig nytt fra Østfronten: Krigen som endret alt, om krigen i Ukraina.     


Sindre Angen Wikre
 og Egil Sørbø står bak podcasten USNAKKA. De debuterte «live» under fjoråretsfestival med Tamanna Agnihotri som gjest.
«Dette arrange-mentet var primært myntet på et noe yngre publikum enn typiske SILKere og ble utsolgt dagen billettsalget åpnet. Det regner vi med vil også skje i år», avslutter Kallestein.

Kilde: Pressemelding fra Silk

Annonse