Disse destinasjonene vil nordmenn til i 2022

4132
Annonse

Vi søker oss fortsatt til utlandet – tross restriksjoner og nedstengning, viser tall fra FINN reise. Se trendene her!

Søketall fra FINN reise viser at nordmenn fortsatt drømmer seg til utlandet, og da særlig i 2022. Ser man på flybilettsøk gjort for hele 2021, ligger Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger på topp, tett etterfulgt av Gran Canaria.

– Det ser ut til at nordmenn fortsatt ønsker seg og har troen på ferie i utlandet neste år. Søk gjort på FINN reise i slutten av desember gir en god pekepinn på hvor vi ønsker å reise – og ser vi på faktiske bookinger gjort for 2022 på hotell og leiebil, så er nærmere 80 prosent av bookingene i utlandet, forteller Terje Berge, kommersiell direktør i FINN reise:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

– Gran Canaria er helt klart blant de mest populære destinasjonene. Det er også den destinasjonen i utlandet som ser ut til å ha blitt minst påvirket av den siste tidens restriksjoner med tanke på søk og bookinger. Vi ønsker ikke å gi slipp på drømmen om Granca-ferien, og har fortsatt å søke etter og booke turer til de mest populære områdene der.

– Håper på sol og varme
Også Alicante er et ettertraktet feriemål for 2022, viser flybillett og pakkereisesøk på FINN reise i desember, tett etterfulgt av Bangkok og Malaga. Blant de mest populære landene finner vi også Tyrkia, Portugal, Hellas, De Forente Arabiske Emirater og USA. 

– Alicante, Bangkok og Malaga er destinasjoner som har ligget på topplisten blant nordmenn over lengre tid. Vi har også en spesiell forkjærlighet for Spania, som man kanskje lengter litt ekstra mye etter nå, etter nok et år med pandemi og restriksjoner. Litt sol og varme er noe mange håper å kunne nyte mer av i 2022, sier Berge.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvis man ser på søk gjort på FINN reise i desember med avreise i 2022, er det følgende land som er mest populære:

Flybilletter: 

 1. Norge
 2. Spania
 3. Thailand
 4. De Forente Arabiske Emirater
 5. USA
 6. Frankrike
 7. Tyrkia
 8. Italia
 9. Irak
 10. India

Pakkereiser:
1. Spania
2. Tyrkia
3. Portugal
4. Hellas
5. Italia
6. Norge
7. De Forente Arabiske Emirater
8. Polen
9. Storbritannia
10. Frankrike

Hotell: 
1. Norge
2. Spania
3. USA
4. Storbritannia
5. Tyrkia
6. Italia
7. Frankrike
8. De Forente Arabiske Emirater
9. Tyskland
10. Sverige

Hit har vi villet reise i 2021
Ser man på de mest søkte destinasjonene på FINN reise i 2021, ligger Norge soleklart på toppen både på flybillettsøk, hotellsøk og søk etter feriehus- og hytter til leie.

– Det ble Norgesferie på svært mange av oss, også i år. I forbindelse med pandemien i 2020 så vi en eksplosiv økning i etterspørsel etter feriehus- og hytter til leie på FINN reise – og denne etterspørselen har fortsatt inn i 2021. Særlig nå den siste tiden, etter at de nye restriksjonene kom, forteller Berge i FINN reise. 

Blant de mest populære destinasjonene for leie av feriehus- og hytter i Norge i 2021, finner vi Kristiansand, Kragerø og Hemsedal. 

– På sommeren så vi at destinasjonene ved sjøen var særlig ettertraktet og ble mye søkt etter, og utover høsten og vinteren er det fjelldestinasjonene som har tatt over. Nordmenn er glad i aktive ferier, og på vinterstid søker mange seg til steder der man kan stå eller gå på ski, som Hemsedal, Trysil og Geilo, sier Berge. 

Topp 10 mest søkte feriehus- og hyttedestinasjoner i 2021:

 1. Kristiansand
 2. Kragerø
 3. Sørlandet
 4. Hemsedal
 5. Hvaler
 6. Trysil
 7. Geilo
 8. Spania
 9. Arendal
 10. Hafjell

Topp søk i 2021 destinasjoner flybilletter:

 1. Oslo
 2. Bergen
 3. Trondheim
 4. Stavanger
 5. Gran Canaria
 6. Alicante
 7. London
 8. Istanbul
 9. Bangkok
 10. Tromsø

Topp søk i 2021 destinasjoner pakkereiser: 

 1. Puerto Rico
 2. Playa del Ingles
 3. Platanias
 4. Playa de las Americas
 5. Amadores
 6. Rethymnon
 7. Alanya
 8. Agia Marina
 9. Bahia Feliz
 10. Rhodos

Topp søk i 2021 destinasjoner hotell: 

 1. Oslo
 2. Bergen
 3. Trondheim
 4. Stavanger
 5. Kristiansand
 6. Tromsø
 7. København
 8. Dubai
 9. London
 10. Gøteborg

Kilde: Pressemelding fra finn.no

Annonse