Storm Weather Shanty Choir er ute med nytt album

4964
Annonse

I over 20 år har Stord-bandet, Storm Weather Shanty Choir, levert rå og energiske tolkninger av 150 år gamle sjantier og sjømannssanger. På nyåret opplevde de et enormt oppsving da sjanti-trenden herjet det sosiale nettverket TikTok. Med dette som utgangspunkt slipper de sitt syvende album «Nine Rows of Teeth» fredag 28. mai. 

Hør albumet her / Last ned albumet her 

Den tidligere seilskutesjømannen Haakon Steinar Vatle startet Storm Weather Shanty Choir etter inspirasjon fra seilskipet Statsraad Lehmkuhl, hvor han jobbet på dekk over flere år. Da han kom tilbake til Stord samlet han vennegjengen og dannet rockekoret. I 2020 feiret de tjueårsjubileum, og brukte året på å spille inn sin syvende plate, «Nine Rows of Teeth». 

– Det er og har vært et utrolig privilegium å være en del av Storm Weather Shanty Choir gjennom alle disse årene. Den kommende plata spilte vi inn i fjor sommer i Sir Sound Studio, med produsenten vår Bjørn Bunes bak spakene. Han har jobbet hardt med å overføre den heftige energien vi har når vi står på scenen, for å få frem en «livefølelse» på plata. Vi er veldig fornøyde med resultatet og håper fansen vil like det de hører, forteller Haakon Vatle.

Første studioalbum på ni år 

– Det har vært lang ventetid siden forrige studioalbum. Nå gleder vi oss vilt til å få ut musikken og spille den for våre trofaste fans så snart det blir mulig. Noen festivaler står for tur til sommeren, men vi håper inderlig å kunne dra på en forsinket releaseturne i høst, når landet forhåpentligvis åpner igjen, avslutter Haakon Vatle. 

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bandet har et unikt og uventet utgangspunkt for å nå ut til publikum etter at sjantier og sjømannsviser preget lydbildet til mange millioner brukere på TikTok. På kort tid syvdoblet bandet antall månedlige lyttere på Spotify og entret Spotify sine virallister i både Canada, USA og England. Musikalsk favner de bredt og har blitt kjent som et fargerikt innslag i både folkemusikk- og rockemiljøet. De har turnert flere ganger i Japan, USA og Europa, har spilt på festivaler som Folkelarm og by:Larm og har i en årrekke vært gjengangere på klubber som Skuret, Det Akademiske Kvarter, Herr Nilsen og Riksscenen.

«Nine Rows of Teeth» er produsert av Bjørn Bunes og slippes fredag 28. mai via Storm Weather Productions.

Kilde: Pressemelding

Annonse