Utsetter piggdekk-fristen

6227
Annonse

Vegvesenet utsetter fristen til å ta av piggdekk ut april måned for hele landet.

Bakgrunnen er koronapandemien.

– Vi oppfordrer likevel folk til skifte ut piggdekkene så raskt som mulig. Men ser mange praktiske utfordringer i disse koronatidene. Verksteder og dekkhotell kan være stengt eller har redusert kapasitet. I tillegg ønsker vi ikke å bidra til nødvendig reising, sier Ingrid Heggebø Lutnæs i Statens vegvesen.

Vegvesenet har vedtatt å gi unntak fra de ordinære piggdekk-fristene. Nå er fristen til å skifte ut piggdekkene satt ut april måned – og gjelder likt for både Sør- og Nord-Norge.

Opprinnelig skal piggdekkene av innen første mandag etter 2. påskedag i Sør- og innen 1. mai i Nord-Norge. Vegvesenet ga tilsvarende korona-utsettelse i fjor vår. Sverige har også innført en slik utsettelse. 

– Dette har likevel vært en vanskelig vurdering. Det er uheldig å ha kjøretøy med piggdekk på vegen lenger enn nødvendig. Kombinasjonen av piggdekk, tørre veier, varmt vær og god kjørefart gir mye svevestøv. Vi ber om at de som har mulighet til å skifte så raskt som mulig gjør det for å minske andre miljøulemper og ikke vente så lenge som mulig, sier Lutnæs.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kilde: Pressemelding fra Statens Vegvesen

Annonse