Lavere ulykkestall på starten av 2021

3904
Annonse

Første måned av 2021 startet med seks døde i trafikken. Det er to færre enn samme måned i fjor. Utforkjøringer og møteulykker preger bildet, som også inkluderer én fotgjengerulykke med dødelig utgang. Dette viser foreløpige ulykkestall fra Statens vegvesen.

– Trafikksikkerhet står sentralt i det meste av det Statens vegvesen jobber med, og null drepte og hardt skadde er det vi strekker oss mot. Tallene for januar viser at vi starter som vi sluttet fjoråret, med stadig lavere dødstall. Dette er gledelig, men arbeidet fortsetter med uforminsket styrke, sier leder for trafikksikkerhetsavdelingen i Statens vegvesen, Guro Ranes.

Flest i Vestfold og Telemark

I Vestfold og Telemark døde to mennesker i januar-trafikken. Det ene var en mann som kjørte av veien, og det andre en kvinnelig forgjenger som ble påkjørt av en bil i Tønsberg. Fylkene Møre og Romsdal, Viken, Agder og Trøndelag hadde ett dødsfall i trafikken hver. Dette var to møteulykker og to utforkjøringsulykker.

Ingen er døde i trafikken i Oslo, Rogaland, Nordland, Troms og Finnmark, Innlandet eller Vestland så langt i år.

Ingen barn døde i trafikken i januar

Som fjoråret sluttet, starter det nye året, med flest menn som dør i trafikken. Foruten den unge kvinnelige fotgjengeren, var det en kvinne som døde i en møteulykke i Møre og Romsdal. De fire andre var menn i alderen 35-77 år. Ingen barn døde på veiene i januar.

Det var personbiler involvert i alle ulykkene, og i en av dem var det også en tungbil involvert.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nytt år og korona

De strenge koronatiltakene ser ut til å påvirke trafikken på veiene inn til de store byene, også i det nye året. Nedgang i trafikken i ukedagene er på +/- 10 i de store byområdene, mens det er nedgang i trafikktallene er på +/- 20 % i helgene. Trafikken påvirkes av de til enhver tid gjeldene lokale smittevernreglene, og vil nok variere både over landet og over tid utover våren.

Kilde: Pressemelding fra Statens vegvesen

Annonse