Vinterferie – hva dekker reiseforsikringen?

3391
Annonse

Har du begynt å legge planer for vinterferien, er det en del du må tenke over før du bestiller. 

– Det er stor usikkerhet om hvordan smittesituasjonen utvikler seg, og det er ikke sikkert reiseforsikringen din dekker utgiftene dine hvis myndighetene strammer ytterligere til og du må avbestille. Dette er en risiko du må ha i bakhodet før du bestiller åretes vinterferie, sier kommunikasjonssjef Marie Brudevold i Gjensidige. 

Dekker ikke avbestillinger av innenlandsreiser
– Vi dekker ikke avbestilling av innenlandsreiser. Det gjelder både fly, hytter, hotell, billetter til arrangementer og lignende bestillinger, sier Brudevold.

Når er du dekket?
Gjensidige sin reiseforsikring dekker avbestillinger dersom du blir akutt syk, og har legeattest. Den dekker også avbestilling for deg som havner i karantene eller isolasjon med påvist koronavirus, eller hvis du blir syk, har tatt en test og er i karantene mens du venter på svar. Du må kunne dokumentere at du har blitt testet og at du må være i karantene.

Hva med utlandet?
– Som Erna Solberg sa under pressekonferansen den 27. januar: dette er ikke tiden for å dra på ferie. Vi oppfordrer deg til å følge Utenriksdepartementets reiseråd, som fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land, sier Brudevold. 

Rådet gjelder frem til 1. mars. Gjensidige vil dekke avbestilling dersom du bestilte en reise mens landet var grønt/gult, så lenge det foreligger et reiseråd fra UD på det tidspunktet du skal reise.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kilde: Pressemelding fra Gjensidige

Annonse