Endelig en håndbok for skilsmissebarn!

1941
Annonse

Hvert år opplever over 20 000 norske barn og unge at foreldrene deres går fra hverandre. Nå foreligger endelig en håndbok for skilsmissebarn, og for de som er tett på barn i en slik situasjon. Boken Skilsmissehelter er skrevet av barneadvokat Trude Trønnes Eidsvold og antropolog og kreativ skribent Rosa von Krogh, og er den første i sitt slag. 

Forfatternes intensjon har vært å lage en lett tilgjengelig håndbok og veiviser forbarn som har skilte foreldre, og en døråpner til gode samtaler med barn i en krevende livssituasjon. Forfatterne heier på barnet, og har stilt seg i solidarisk øyenhøyde med de små skilsmisseheltene. Deres håp er at boken skal virke bevisstgjørende rundt barnets rett til en plass i en skilsmissehistorie. 

Gjennom autentiske historier, med fiktive barn og unge, møter vi Marja, Lukas, Jakub, Emma og Ingrid, som alle har to hjem. Historiene er hentet fra familier med ulik sosiøkonomisk, familiær, etnisk og kulturell bakgrunn. Boken formidler ulike problemstillinger og situasjoner som de fleste skilsmissebarn lett vil kjenne seg igjen i. I tillegg inneholder boken ekspertråd fra en helsesykepleier, en psykolog og barneadvokat og forfatter Trude Trønnes Eidsvold selv. Et barnepanel bestående av fem barn kommenterer innholdet, og gir råd til konkrete problemstillinger knyttet til familie, hjem, hverdag, konflikt og mestring. Boken følger skilsmissebarn gjennom hele året: Første skoledag, Halloween, julaften, en dag i februar, påske, 17. mai og siste skoledag. 

Visuelt uttrykk med viktige funksjoner
Illustratør Kine Yvonne Kjær og designer Marthe Figenschou har gitt Skilsmissehelteret visuelt uttrykk som gjør det enkelt å manøvrere i innholdet. Støtteillustrasjoner, fargebruk og designelementer levendegjør, strukturerer og utvider historiene og gjør det lett å finne frem.

Kilde: Pressemelding fra Cappelen Damm

Annonse