Dette spiser vi på julaften

443
Annonse

Det er fortsatt ribbe og pinnekjøtt som er nordmenns favoritter på julaften. Og de geografiske skillene i landet er som før. Det viser en fersk undersøkelse utført av YouGov i 2020 på vegne av MatPrat.

Nordmenn er tradisjonsbundet og velger heller tradisjonsmat fremfor alternative retter på julaften.

– I fjor oppga 48 prosent at de spise ribbe som hovedrett på julaften. Pinnekjøtt var en klar nummer to med 35 prosent, og 7 prosent oppga at de spiste kalkun, sier Gunnar Thoen, analyseansvarlig i MatPrat. 

Dette spiste vi på julaften i fjor:

1.Ribbe – 48%

2.Pinnekjøtt – 35%

Artikkelen fortsetter under annonsen

3.Kalkun – 7 %

4.Risgrøt – 5 %

5.Pizza- 4%

6.Vegetarmat – 4%

7.Skinkestek – 4%

8.Torsk – 3%

9.Lutefisk – 3%

10.And – 2 % 

Klde: Pressemelding fra Matprat

Annonse