Det er fortsatt ribbe og pinnekjøtt som er nordmenns favoritter på julaften. Og de geografiske skillene i landet er som før. Det viser en fersk undersøkelse utført av YouGov i 2020 på vegne av MatPrat.
Nordmenn er tradisjonsbundet og velger heller tradisjonsmat fremfor alternative retter på julaften.
– I fjor oppga 48 prosent at de spise ribbe som hovedrett på julaften. Pinnekjøtt var en klar nummer to med 35 prosent, og 7 prosent oppga at de spiste kalkun, sier Gunnar Thoen, analyseansvarlig i MatPrat.
Dette spiste vi på julaften i fjor:
1.Ribbe – 48%
2.Pinnekjøtt – 35%
3.Kalkun – 7 %
4.Risgrøt – 5 %
5.Pizza- 4%
6.Vegetarmat – 4%
7.Skinkestek – 4%
8.Torsk – 3%
9.Lutefisk – 3%
10.And – 2 %
Klde: Pressemelding fra Matprat