Klar for Colorado i Haugesund

1536
Annonse

Hos Tonjer Skilt & Dekor er en splitter ny Canon Colorado 1650 nettopp transportert inn kjøreporten. Produksjonsleder og partner Haakon Soland er trygg på at det er en investering som vil skape konkurransefortrinn de neste årene.

– Det er vi ikke i tvil om. Colorado 1650 passer perfekt til vår produksjon av skilt og miljødekor. Når blekkforbruket reduseres til en tredel og vi samtidig slipper lamineringskostnadene, er det åpenbart at Colorado representerer et klokt valg for oss, både når det gjelder kvalitet og økonomi, sier Haakon Soland. Han vet hva han snakker om, etter over 20 år i bransjen og med ti foregående storformatmaskiner fra Canon og Océ.

Kolleger, ikke konkurrenter

Det er snart 20 år siden Haakon Soland og Jostein Rasmussen etablerte Tonjer Skilt & Dekor. Rundt 70 prosent av oppdragene utføres for reklamebyråer og andre grafiske bedrifter på Vestlandet, i tillegg til oppdrag for sluttbrukere over hele landet. Soland opplever at den grafiske bransjen er mer seriøs enn noen gang.

– Her er det utelukkende seriøse aktører, og vi definerer alle som kolleger og ingen som konkurrenter. Trusselen er utenlandsaktørene, derfor handler det også om å ta i bruk teknologi som gir lavest mulig produksjonskostnader og samtidig kvalitet som tilfredsstiller kravstore kunder. Canon Colorado 1650 blir et viktig bidrag til dette, med lave forbrukskostnader og teknologi som produserer med høy hastighet og samtidig med minimalt tilsyn. Canon har implementert de smarteste løsningene for ripping, kalibrering og fargejustering, slik at alt går på skinner og et nytt opplag er identisk med det foregående. Maskinene er snart smartere enn oss mennesker, sier Haakon Soland med et smil.

Hva er det som gjør at dere hele tiden kommer tilbake til Canon når dere har behov for ny teknologi?

– Kombinasjonen av mennesker, bedriftskultur og selvsagt tekniske løsninger. Vi opplever hele tiden at det er høyt servicenivå lokalt, både fra teknikere og fra salgspersonell. Dessuten falt mye på plass teknologisk da Océ ble en del av Canon, oppsummerer produksjonslederen hos den offensive Haugesundbedriften med sju medarbeidere.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Annonse