Toyota letter på sløret for ny helelektrisk SUV

1498
Annonse

Toyota har annonsert at de vil vise et helt nytt tilskudd til merkets batterielektriske utvalg – en mellomstor, helelektrisk SUV bygget på den kommende e-TNGA-plattformen. 

Så langt har Toyota kun vist en silhuett og bekreftet hvilken plattform bilen skal bygges på. Ytterligere detaljer vil slippes i månedene som kommer.

Den inntil videre navnløse modellen bygger på Toyotas nye e-TNGA-plattform. Takket være smart design, er plattformen både svært allsidig og lett å tilpasse til en rekke produkttyper. 

Toyota e-TNGA. Foto: Creative Commons – Toyota

Det grunnleggende arkitektoniske prinsippet er at en rekke nøkkelelementer har fast plassering mens andre varierer. Denne tilnærmingen tillater variasjon i kjøretøys bredde, lengde, akselavstand og høyde. Modeller bygget på e-TNGA-plattformen kan ha for-, bak- eller firehjulstrekk, og den åpner for en rekke batteri- og elmotor-typer tilpasset ulike typer kjøretøy og bruksområder. 

Toyota e-TNGA Global BEV platform. Foto: Creative Commons – Toyota

Takket være denne allsidige tilnærmingen, kan tiden som går med til utvikling av ulike produktvarianter reduseres og individuelle modeller kan utvikles parallelt. 

Den første e-TNGA-baserte modellen er allerede utviklet, og gjøres nå klar for produksjon. Den skal bygges ved Toyotas ZEV-fabrikk i Japan. 

Artikkelen fortsetter under annonsen

«Toyota vil om kort tid ta neste skritt i utrullingen av den kommende batterielektriske porteføljen ved å vise en helt ny mellomstor SUV i løpet av de neste månedene. Allsidigheten og fleksibiliteten til e-TNGA-teknologi lar oss designe og skape kjøretøy som ikke bare er batterielektriske, men som også er spennende å kjøre og vakre», sier Koji Toyoshima, visedirektør ved ZEV-fabrikken.

Kilde: Pressemelding fra Toyota

Annonse