Ny bølge med elektriske varebiler fra Peugeot, Citroën og Opel

1190
Annonse

Hele rekken med varebiler skal bli elektriske, og denne gangen er det de minste bilene: Peugeot e-Partner, Citroën ë-Berlingo og Opel Combo-e. Tilsvarende modeller finnes også som personbiler og følgende elektriske personbiler vil bli lansert samtidig: Peugeot e-Rifter, Citroën ë-Berlingo og Opel Combo-e.

PSA står ved strategien om at alle modeller fra konsernets merker skal være elektrifiserte innen 2025. Nå er det de minste varebilene som blir elektriske. De følger etter klassen over som allerede er på vei ut i det norske markedet, Peugeot e-Expert, Citroën ë-Jumpy og Opel Vivaro-e.

Disse modellene har tatt Norge med storm og har over 1.200 kontrakter signert, og det er før bilene lanseres i det norske markedet 18. januar.

De nye modellene som kommer på markedet gjør det mulig for håndverkere og de med et lett distribusjonsbehov å fullføre hele arbeidsdager uten å lade. Bilene kommer med en batteripakke på 50 kWt.

Skulle det oppstå behov for lading underveis, så støtter bilen 100 kw hurtiglading, samt at bilene kan leveres med enten 7,4 kw eller 11 kw ombordlader. Motoren yter 136 hestekrefter.

Varerom og nyttelast er tilsvarende som på modeller med forbrenningsmotor.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Med tanke på hvor godt de større modellene har slått an, ser vi veldig frem til å tilby nok en elektrisk modellserie. Dette betyr at også det andre viktige varebilsegmentet i Norge skal bli helelektrisk, sier Roy Erik Johnsen, merkesjef for varebil i PSA Norge hos Bertel O. Steen.

Partner, Berlingo og Combo besitter allerede tittelen «International Van of the Year», og hittil er det solgt over 650.000 biler.

Bilene vises i sin helhet på starten av 2021.

Kilde: Pressemelding fra PSA Norge

Annonse