Nestlé tilbakekaller Sinlac Spesialgrøt

1326
Annonse

Nestlé tilbakekaller produktet Sinlac Spesialgrøt; batch-nummer 01960291R med best-før-dato 09.2021, da kadmium-nivået i produktet ikke oppfyller lokale lovkrav. 

Kadmium er et stoff som finnes naturlig både i jordsmonn og vann, og kan derfor forekomme i frukt, grønnsaker og korn. Tilbakekallelsen gjøres da analyser viser at enkelte produkter inneholder for høyt nivå av kadmium i henhold til EU-kravet, som er gjeldende lovgiving også her i Norge. 

Det aktuelle, påviste kadmium-nivået utgjør ingen akutt helsefare ved inntak, men produktet skal ikke konsumeres. Nivåer over grensen i lokal lovgivning skal ikke forekomme i Nestlés produkter, og Sinlac Spesialgrøt tilbakekalles derfor i Norge. Tilbakekallingen gjelder kun det aktuelle partiet. 

Tilbakekallingen gjelder: 

Artikkel: Nestlé Sinlac Spesialgrøt
Batch-nummer: 01960291R
Emballasjestørrelse: 500 gram
Best-før-dato: 09.2021

Nestlé beklager denne hendelsen. Trygge produkter av høy kvalitet er selskapets fremste prioritet, og vi går aldri på kompromiss med forbrukernes helse. Det har allerede blitt gjennomført nødvendige tiltak for å løse problemet ved den aktuelle fabrikken.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nestlé ber alle forbrukere som har kjøpt produktet om å returnere det til butikken man har kjøpt det i, for nytt produkt eller pengene tilbake. 

For mer informasjon:

Forbrukere: 800 80 730

Annonse