Slik kan du enkelt sjekke solforholdene på en eiendom

4483
Annonse

Norkart har lansert en betatjeneste der du kan sjekke solforholdene på en eiendom

Hvordan er solforholdene på eiendommen du er på visning på? Hvordan er solforholdene på vinteren, og kommer ettermiddagssolen over naboens hustak? Nå kan alle enkelt sjekke solforholdene på det huset eller fritidseiendommen du ønsker – ved å søke på en bestemt adresse eller gårds- og bruksnummer. Norkarts nyeste tjeneste «3D-solforhold» leverer nøyaktige solforhold gjennom hele døgnet. Du kan følge solas bane over huset, og når den går bak taket til naboen – eller sjekke ut om du får se solnedgangen fra terrassen?

Følg solen gjennom alle årstider

Du kjenner deg kanskje igjen i å lure på hvordan solforholdene faktisk er hvis du har vært på boligvisning. Vi har derfor laget en enkel tjeneste som gir deg nettopp dette svaret – med en gang. 3D-tjenesten lar deg velge både dato og tidspunkt på dagen, slik at du enkelt får overblikk over hvordan solforholdene skifter i de ulike årstidene. Modellen er låst til den eiendommen du søker opp, og du kan rotere deg rundt og observere eiendommen fra alle kanter – inkludert fugleperspektiv. Er det kupert terreng med bl.a. fjell i nærområdet vil dette også være tilgjengelig i modellen. Foreløpig må du “se” fjellene for at de skal kaste skygge, så det er lurt å rotere litt rundt og tilte litt ned i denne BETA-versjonen.  Detaljer som trær ligger foreløpig ikke inne og må derfor vurderes for hver situasjon.

Tjenesten gir deg tilgang til en 3D-modell over bygg, terreng og andre kartlagte objekter – og du får tilsendt en URL kan åpnes på PC, MAC, smarttelefon, tablet osv. Her får du muligheten til å rotere rundt valgt eiendom og justere tid og dato for å se hvordan solforholdene er.

I skrivende stund koster tjenesten 19 kroner inklusive mva.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kilde: Pressemelding fra Norkart

Annonse