Nå kan du få 5G-klart bredbånd hjemme og på hytta

2349
Annonse

Telenor gjør i dag trådløst bredbånd via 5G tilgjengelig for kunder. Løsningen fungerer også på 4G-nettet, og gir dermed kundene en smidig overgang til raskt bredbånd hjemme, i takt med Telenors 5G-utrulling.

– Med trådløst bredbånd klargjort for 5G-nettet blir det mulig å få høyhastighets internett i hjemmet på steder der det tidligere ikke har vært mulig. Antennene er bedre på å ta inn signaler og kan monteres i høyden. Det gjelder også for de som ønsker egen bredbåndinstallasjon på hytta, sier Camilla Amundsen, leder for TV og bredbånd i Telenor. 

Høye hastigheter er viktig for god bilde- og lydkvalitet når flere er tilkoblet nettet samtidig og stadig flere maskiner og digitale ting skal «snakke sammen». 5G muliggjør også en fullverdig TV-opplevelse og Telenor har som mål å tilby TV-løsningen T-We over 5G-nettet i løpet av det neste året.

– Telenor er rigget for en rekordrask 5G-utrulling over hele landet. I løpet av 2024 vil Telenor ha landsdekkende 5G-nett, sier Amundsen.

Foto: Martin Fjellanger.

TV-sjef Camilla Amundsen i Telenor Norge kan glede kundene med et nytt trådløst bredbånd som gjør det mulig å få høyhastighets internett i hjemmet på steder der det tidligere ikke har vært mulig. Foto: Martin Fjellanger.

Norges beste dekning

Artikkelen fortsetter under annonsen

Telenors 5G-klare produkt kan benyttes på Telenors 4G-nett, som Ookla nylig har kåret til Norges beste både på dekning og hastighet. Det betyr at kunder over hele landet kan få gode hastigheter allerede i dag. Kundene kan selv velge å øke hastigheten ytterligere når det kommer 5G-dekning hjem til dem.

Her er det 5G

Telenor har allerede etablert 5G på følgende steder: Trondheim, Kongsberg, Elverum, Bodø, Askvoll, Telenor Fornebu, Kvitfjell, Longyearbyen, Herøya, Frøya og Spikersuppa i Oslo. I år starter også utbyggingen i Oslo, Bergen og Stavanger, samtidig som Telenor utvider 5G-dekningen i Trondheim og Kongsberg. I 2021 skyter utbyggingen fart, og Telenor etablerer 5G i Drammen, Ålesund, Kristiansand, Fredrikstad, Tromsø og Bodø.

Over 70.000 kunder

Trådløst bredbånd ble for første gang introdusert i mai i fjor, og er en viktig del av Telenors arbeid med å oppgradere kundene til ny og bedre teknologi. 

– Vi erstatter dagens kobbernett med moderne og tidsriktige bredbåndstjenester levert over fiber og mobil, og bruker i år over fem milliarder kroner for å levere på dagens og fremtidens kundebehov. Kundene har tatt godt imot den nye teknologien. Fra sommeren 2019 til i dag har 71.000 kunder tatt i bruk denne løsningen, sier Amundsen. 

Eksperthjelp

Både Alltid WiFi-utstyret og den utvendige antennen monteres av autorisert personell for å sikre god dekning i hele boligen. 

– Vi i Telenor lover å sørge for at kundene opplever trådløst bredbånd som en robust, stabil og fremtidsrettet bredbåndstjeneste med god installasjonshjelp og rask levering. Derfor gir vi alle kundene eksperthjelp og fornøydgaranti, sier Amundsen.

Trådløst Bredbånd via 4G og 5G

  • Med det nye utstyret får kundene en smidig overgang til 5G, og trenger kun å velge ønsket hastighet, som er tilgjengelig der de bor.
  • Det er ingen bindingstid, og Telenor tilbyr en fleksibel betalingsløsning med enten alt på en gang, eller delbetaling over 12/36 måneder uten ekstra kostnader.
  • Vårt Alltid WiFi-utstyr med prisvinnende design sikrer god trådløs dekning, med fornøydhetsgaranti og inkludert eksperthjelp.
  • Kundene får Nettvern og Familiebonus inkludert.
  • Avhengig av dekning der kunden bor kan kundene velge mellom hastighet på 10, 30, 60 og 100 Mbit/s. Høyere hastigheter kommer etter hvert som 5G-nettet bygges ut.
  • Utstyret er fastmontert og kan ikke flyttes midlertidig til andre adresser.

Kilde: Pressemelding fra Telenor

Annonse