Mike Tyson gjør comeback: – Kan bli en helt vanvittig kamp

2244
Annonse

14 år etter at han la boksehanskene på hylla er Mike Tyson tilbake. Kampen mot Roy Jones Jr. sendes natt til søndag 29. november på Viaplay.

Få hadde for et par år siden trodd de ville få se bokselegenden Mike Tyson tilbake i ringen igjen, etter at han i 2006 gikk det som var hans da siste kamp. Natt til søndag 29. november skjer det som vil være et av bokseårets absolutte høydepunkt, når Tyson møter en annen av de største, nemlig Roy Jones Jr. til dyst i Staples Center i Los Angeles.

Stevnet vil sendes på Viaplay, og alle som har sportspakken vil kunne se fighten.

– Ikke la dere lure av at gutta er godt oppe i årene. Dette kan fort bli en helt vanvittig kamp. Både Tyson og Jones Jr. er i knallform, og jeg tror ingen klarer å holde noe tilbake når gonggongen går. Det blir rå styrke og eksplosivitet mot hurtighet, teknikk og fotarbeide. Jeg ser ikke for meg at dette går tiden ut, sier bokseekspert Thomas Hansvoll, som skal kommentere kampen.

– Mike Tyson er den største og mest kjente kampsportutøveren gjennom idrettshistorien. Det er nesten umulig å forholde seg likegyldig til Iron Mike. Prestasjonene i ringen taler for seg selv. Når vi nå får en siste sjanse til å oppleve gammel storhet kommer hele verden til å følge med, sier programsjef i sporten i NENT Group, Christian Ramberg.

Tyson og Jones signerte kontrakten i juni, og kampen skulle opprinnelig ha gått av stabelen i september. Den ble imidlertid utsatt til november, og nå ligger alt til rette for et stort sportsøyeblikk. Og selv om Tyson har blitt 54 år gammel, frykter Jones (51) fortsatt slagene til legenden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Når du blir truffet av Mike Tyson, kan hva som helst skje med deg. Han er ikke en ordinær bokser. Jeg bryr meg egentlig ikke, jeg fighter for å leve, men er klar for å dø om det så skal skje. Jeg hallusinerer ikke i det hele tatt fordi jeg er klar over at døden er en mulighet her, spesielt når det er en såpass farlig person som Mike Tyson jeg skal bokse i mot. Så hvis jeg dør i ringen, dør jeg lykkelig, har han uttalt til Talksport.

Tyson og Jones bokser i tungvektsklassen, men det vil også være flere både annerledes og interessante oppgjør på undercardet. I cruiservekt møtes YouTuber og bokser Jake Paul og tidligere basketballstjerne Nate Robinson i tillegg til at den britiske Youtube-stjernen Viddal Riley møter MMA-utøver Rashad Coulter. I lett tungvekt skal svenske Badou Jack i ringen mot Blake McKernan.

– Tyson rager helt i toppen blant tidenes mest kjente sportspersonligheter, og det er ikke bare på grunn av prestasjonene i ringen. Når han nå igjen skaper interesse og overskrifter verden over, skal det bli spennende å se hvor mange som kommer til å få med seg dette. Det blir garantert både ellevilt og sirkus, og trolig også ganske så hardtslående, sier sportssjef Kristian Oma i NENT Group.

Kilde: Pressemelding fra NENT Group

Annonse