Slik skanner du QR koder med iPhone

1945
Annonse

Det er mye enklere en du tror å skanne disse kodene på en iPhone

Du har sikkert sett det over alt i det siste. På serveringssteder bestiller du mat, besøksregistrering hos bedrifter og idrettshaller gjøres med QR koder. Hvis du skal betale med Vipps er det også vanlig å måtte skanne en QR kode. Enkelte steder kan du også koble deg til wifi på denne måten. Det mange ikke vet er at du ikke trenger en egen app for dette. iPhone har siden 2017 hatt dette innebygd via kamerappen.

Alt du trenger å gjøre er å starte kameraappen og holde kamera over QR koden. Du får da opp en melding med link til nettadressen eller den aktuelle appen i toppen av skjermen. Trykk på meldingen og du føres automatisk videre.

Med kameraappen på en iPhone skanner du enkelt en QR kode. Du trenger ikke en egen app.

Hvis ikke meldingen kommer opp når du skanner QR koden, kan det være at du må aktivere det i innstillinger. Gå til Innstillinger – kamera og aktiver Skann QR koder.

Hvis du ikke får opp varselet i toppen av skjermen endrer du dette enkelt i innstillinger

Så enkelt er det. Lykke til.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Annonse