Nå er det slutt for den gamle tusenlappen – dette må du gjøre

3006
Annonse

Fra 14. november er det den nye tusenlappen som gjelder. Etter dette blir nemlig den gamle ugyldig som betalingsmiddel. Men har du gamle tusenlapper liggende kan du fortsatt veksle de inn fremover. Slik gjør du det.

– Årsaken til at det blir slutt på den gamle tusenlappen er at det i fjor kom en ny tusenlapp med nytt design. Slike designbytter skjer med jevne mellomrom, og grunnen er blant annet sikkerhet, sier privatøkonom i SpareBank 1 Østlandet, Elisabeth Landsverk.

Kan fortsatt veksles inn 

Den gamle tusenlappen kan brukes på vanlig måte frem til og med 14. november 2020. Etter dette blir den ugyldig som betalingsmiddel. Den kan likevel fortsatt veksles inn, blant annet hos Norges Bank. De er forpliktet til å ta imot gamle sedler i ti år etter at de går ut av sirkulasjon. 

Dersom du skal veksle inn sedlene hos Norges Bank, kan du sende dem i posten. Fremgangsmåten kan du lese mer om på Norges Bank sine hjemmesider. 

Om den nye tusenlappen 

Seddelen som utgår har det velkjente Edvard Munch-motivet, mens den nye seddelen viser et bølgemotiv. Tusenlappens nye design bærer også et vannmerke, som du kan se når du holder papiret opp mot lyset. Det er også lagt inn andre sikkerhetselementer i de nye sedlene som gjør de enda vanskeligere å kopiere og forfalske.

Den nye tusenlappen

Kilde: Pressemelding fra Sparebank 1

Artikkelen fortsetter under annonsen
Annonse