Apple tar storeslem – lanserer ubegrenset data for bedrifter

1982
Annonse

Etter kun to ukers salg går iPhone 12 Pro 5G rett inn på førsteplass på Telias liste over de ti mest solgte telefonene i oktober, mens iPhone 12 inntar tredjeplassen. Listen domineres av 5G-telefoner.

– Ikke overraskende har salget av iPhone 12 og iPhone 12 Pro vært svært bra. Selv om disse bare har vært i salg i en kort periode kommer de altså rett inn på første- og tredjeplass. Listen er basert på utleverte telefoner, og vi har fullt fokus på å få flest mulig i hendene til våre kunder og dekke etterspørselen fortløpende, sier Håkon Lofthus, kommersiell direktør for Telia Mobil. – Apple har en sterk posisjon i Norge, noe vi har sett også ved tidligere lanseringer. Nå som de har sluppet sine første 5G-telefoner ser vi at mange kunder får oppleve 5G for første gang på vårt splitter nye 5G-nett, som nå rulles ut for fullt. Vi har allerede åpnet 5G-nettet i Oslo, Trondheim og Lillestrøm, og lanserte 5G i Bergen denne uken.

Telia skal dekke halve befolkningen med 5G neste år, og vil være først i Norge med landsdekkende nett innen 2023.

Apple inntar like godt de seks øverste plassene med sine iPhone 11-modeller og sin iPhone SE 2. gen. De øvrige fire plassene inntar Samsung, også de med sine 5G-modeller.

– Det blir spennende å se hvordan utviklingen i november blir med ytterligere to nyheter fra Apple som kommer nå på fredag. Vi har store forventinger, men er også forberedt på at det blir noe ventetid for kundene på leveranse her ettersom salget er større enn leveransene fremover, sier Lofthus. 

Topp 10 oktober – forrige måneds plassering i parentes:

Artikkelen fortsetter under annonsen

1. Apple iPhone 12 Pro 5G (ny)

2. Apple iPhone 11 (1)

3. Apple iPhone 12 5G (ny)

4. Apple iPhone 11 Pro Max (2)

5. Apple iPhone SE (2nd Gen 2020) (4)

6. Apple iPhone 11 Pro (3)

7. Samsung Galaxy S20 5G (tilbake på listen)

8. Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G (5)

9. Samsung Galaxy S20 FE 5G (ny)

10. Samsung Galaxy S20 Ultra 5G (7)

Listen er rangert etter salgsvolum og baserer seg på salget i 55 Telia-butikker, på telia.no og gjennom kundesenteret.

Utfordrer bedriftsmarkedet: lanserer abonnement med ubegrenset data

Telia melder også at de lanserer ubegrenset data i abonnement for bedriftskunder. Dette skal gi større forutsigbarhet, mindre administrasjon og null begrensninger i mobilbruken for den ansatte. 5G er selvfølgelig inkludert.

– Vi befester vår posisjon som Norges største utfordrer, og med Telia Ubegrenset lanserer vi nå et abonnement med ubegrenset data på jobbtelefonen, forteller Jon Christian Hillestad, direktør for bedriftsmarkedet i Telia Norge. – Vi ser at våre kunders jobbhverdag er i endring, med svært mange på hjemmekontor og en mer fleksibel jobbhverdag. Et kontor uten de vante rammene krever mobiltjenester uten begrensninger, og det behovet vil vi møte. Skal vi kunne jobbe fra toget, flyplassen, kafeer, ute på en benk, på hytta, i bilen eller hvor enn vi måtte befinne oss, trenger vi å kunne koble oss opp enkelt. Det er dessuten langt tryggere å jobbe gjennom mobilnettet enn det er å koble seg opp til åpne wifi-nettverk. Med Telia Ubegrenset får våre kunders ansatte full frihet, ubegrenset data og fri fart opp til 100 GB.

Med Telia Ubegrenset blir regningene for bedriften forutsigbare, da ansatte har fri data. Det betyr mindre oppfølging og administrasjon for mobilansvarlig, og de ansatte slipper å oppleve begrensninger i sin mobilbruk og trenger ikke tenke på databruken sin. 

Telia Ubegrenset inkluderer også 5G: – Vi skal være først i Norge med et landsdekkende 5G-nett innen 2023, og i løpet av neste år er ambisjonen at opptil halve befolkningen skal ha tilgang til 5G der de bor, sier Hillestad. – Telia Ubegrenset er et abonnement uten begrensninger, og da er det en selvfølge at det også inkluderer tilgang til den nyeste teknologien og alle mulighetene 5G gir.

5G-utbyggingen til Telia skjer område for område i hele landet, med fokus på byer og tettsteder. Telia har nå 5G i Trondheim, Oslo, Lillestrøm og Bergen.

Kilde: Pressemelding fra Telia

Annonse