En liten endring medførte enorm økning i bruk

985
Annonse

Kontaktløse betalinger tar av i Europa. Nye data fra Visa viser en halv milliard flere kontaktløse betalinger etter at nærmere 30 europeiske land i vår økte beløpsgrensen.

Covid-19 har forvandlet kontaktløs betaling til en foretrukken betalingsmåte. Muligheten til å betale kontaktløst med kort eller mobil har bidratt til at forbrukere og butikkansatte unngår unødvendig kontakt med betalingsterminaler. Økningen i kontaktløse betalinger merkes over hele Europa, og nye tall viser nå at over 75 prosent* av alle betalinger med Visa-kort i butikker i verdensdelen er kontaktløse. 

– Da pandemien brøt ut, begynte vi umiddelbart å heve beløpsgrensen for kontaktløse betalinger i hele Europa, Norge inkludert. Dette har bidratt til at forbrukere enkelt og sikkert kan betale uten å berøre terminalen, sier Norden-direktør i Visa Henning Holtan. 

– Den økende populariteten til kontaktløse betalinger over hele Europa er ikke ny, pandemien har bidratt til å akselerere en eksisterende trend. Nå er ikke berøringsfrie betalinger lenger en bekvemmelighet, men en nødvendighet, avslutter Holtan.

* Tall fra VisaNet juni 2020

Kilde: Pressemelding fra Visa

Artikkelen fortsetter under annonsen
Annonse