ID.3 med toppresultat test

1192
Annonse

I kollisjonstesten Euro NCAP har den første bilen fra Volkswagen på den nye modulære plattformen for elektriske biler (MEB) oppnådd toppresultat i alle kategorier: Beskyttelse av voksne og barn, ubeskyttede trafikanter – og i vurderingen av assistentsystemene.

  • 5 stjerner i Euro NCAP-test til ID.3
  • Høye enkeltvurderinger i alle testkategorier
  • Både voksne og barn er svært godt beskyttet i ID.3
  • Nye senterkollisjonsputer (standard) overbeviser i krasjtesten

– Dette er en gledelig suksess for hele ID.-teamet, sier Dr. Frank Welsh, direktør med ansvar for utvikling hos Volkswagen. – Et høyt sikkerhetsnivå i våre biler er alltid svært viktig, og har derfor vært en integrert del av utviklingen av MEB-plattformen. Med 5 stjerner er ID.3 et klart bevis for det, fortsetter Welsh.

Vurderingen av beskyttelsen av voksne baserer seg blant annet på front- og sidekollisjon, samt velteulykker. En del av denne vurderingen er også rask og sikker tilgang til passasjerene i redningsarbeidet. Her oppnår ID.3 en beskyttelsesgrad på 87% for fører og passasjerer.

For barn er beskyttelsesgraden hele 89%. Her baserer vurderingen seg på om barnesikringen er fullgod ved front- og sidekollisjoner. Det vurderes om barneseter i forskjellige størrelser og utforminger enkelt kan monteres, og dermed hvor god sikkerhet barn kan transporteres med.

I tillegg til passasjerbeskyttelsen, tester Euro NCAP hvor godt det automatiske nødbremssystemet (AEB) virker i situasjoner med fotgjengere og syklister, dersom det er fare for kollisjon. Det blir også vektlagt at ID.3 har filholderassistenten «Lane Assist» og nødbremsassistenten «Front Assist» som standard i alle utgaver.

For første gang er en Volkswagen også utstyrt med en såkalt senterkollisjonspute mellom forsetene. Den forhindrer for eksempel hodekontakt mellom fører og passasjer.  

Artikkelen fortsetter under annonsen

Som tilvalg tilbyr Volkswagen en rekke høyteknologiske assistentsystemer. Ett av disse er cruisekontroll med avstandsregulering og forutseende hastighetstilpasning. «Travel Assist» gjør assistert kjøring mulig i opptil 160 km/h. Køassistent, blindsonesensor med parkeringshjelp, «Emergency Assist» og «Park Assist» bidrar alle til sikker og avslappet kjøring.

Med fem stjerner fortsetter ID.3 Volkswagens suksesshistorie i Euro NCAP. Nylig oppnådde også nye Golf og T-Cross toppnoteringer. Siden 1997 har Euro NCAP vært en streng målestokk for sikkerhetsnivået i nye biler. Det gir bilkjøpere oppdatert informasjon om sikkerhetsnivået i nye modeller.

De siste årene er testprosedyrene til den passive sikkerheten og kravene til påkrevde førerassistentsystemer stadig skjerpet. Alle detaljer om testen og resultatene er offentlig tilgjengelig på www.euroncap.com.

Annonse