Voldsom økning for Byggmax

1765
Annonse

Gjør-det-selv kjeden Byggmax har økt omsetningen 21 prosent i tredje kvartal. Byggmax har også selv bygget tre nye varehus i Norge så langt i år.

– Vi har hatt en voldsom økning i pågangen på varehusene i sommer, men også omsatt voldsomt mye på nett. Nettbestillingene har steget med 40 prosent i tredje kvartal. «Klikk og hent» er spesielt populært. Vi merker at Norge har tatt et digitalt kvantesprang under korona, og det virker som at endringen vil vedvare. Byggmax får nå igjen for å ha satset langsiktig på nettløsningen, sier Olle Sjölin, kommersielt ansvarlig i Byggmax Norge.

Korona har gitt hjemmefiksere mye tid til nye prosjekter. Av omsetningstallene ser vi at det har vært spesielt populært å male og bygge platting og terrasse.

– Vi holdt pusten et øyeblikk under nedstengingen av samfunnet, men etter hvert tikket omsetningsrekordene inn over hele landet. Da var det bare å  brette opp ermene, og forsøke hjelpe alle kundene som ville pusse opp. Vi ser allerede at de nye varehusene våre i Grimstad og Vestby går over all forventning. Nå har vi nettopp åpnet vårt 45. varehus på Notodden, sier Olle Sjölin.

Å ha en liten og lettbent organisasjon med korte beslutningsveier har vært nøkkelen til å håndtere situasjonen. Rask og effektiv omstilling ga Byggmax oppmerksomhet fra Justis- og beredskapsminister Monica Mæland.

– Mæland fortalte under en pressekonferanse i mars at hun var imponert hvordan vi klarte å strekke oss for å gi gratis hjemlevering til alle over 70 år. For oss var dette ganske enkelt det riktige å gjøre i det som var en vanskelig situasjon, særlig for risikogruppene, sier Olle Sjölin.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kilde: Pressemelding fra Byggmax

Annonse