Bruker du bilen mer i korona-tiden? Sjekk kilometerstanden!

2022
Annonse

For å unngå smitte bruker mange bilen mer enn vanlig i år. – Har du i tillegg brukt bilen på norgesferie i sommer og i høst, bør du sjekke om du har nok kilometer i kjørelengde igjen på forsikringen din, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF.

Alle har avtalt en kjørelengde med forsikringsselskapet sitt. Du velger den som passer best til din egen årlige kjørelengde. Kjører du over det du har avtalt, kan det få konsekvenser om du er uheldig og trenger å bruke forsikringen.

– Bruker du vanligvis ikke bilen i jobb eller på ferie, er det fort gjort at du kommer til å kjøre lenger enn det du har avtalt, sier Sødal. – Sjekk derfor kilometerstanden nå etter sommerferie og høstferie, og se om du trenger å øke kjørelengden, fortsetter han.

Det er enkelt å endre kjørelengden hos forsikringsselskapet. Du gjør det enten på nettet eller tar en telefon til forsikringsselskapet.

Kan få konsekvens for garantien

De som har en bil som er i garantiperioden bør også tenke på kilometerstanden. Det er to kriterier for garantien; Antall år eller antall kilometer bilen har kjørt. Det vanligste er 5 år eller 100 000 kilometer. Noen bilmerker har både lenger tid og kilometer kjørt.

– Nærmer bilen din seg utløp på kjørte kilometer, kan det være lurt å fremme eventuelle garantikrav før du kjører så mye lenger, mener NAF-rådgiveren.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er ikke enkelt å finne feil som dekkes av garantien på egenhånd. Med en garantiutløpstest er du bedre rustet overfor bilforhandleren, og det kan du ta på et verksted eller på ditt nærmeste NAF-senter.

Kilde: Pressemelding fra NAF

Annonse