Googles nye smarthøyttaler Nest Audio lanseres i Norge

3186
Annonse

I år har mange av oss brukt mye tid på å utforske nye ting å gjøre hjemme. Mens noen har funnet seg nye interesser, har nok mange kost seg med å lytte til musikk. Nå kommer Nest Audio, Googles nyeste smarthøyttaler laget for musikkelskere, til Norge.

Nest Audio er tilgjengelig i Norge fra 5. oktober.

En musikkmaskin
Nest Audio har 75 prosent høyere volumkapasitet og 50 prosent sterkere bass enn forgjengeren Google Home. Med en 19 mm diskant som sørger for et jevnt nivå av høyfrekvent dekning og tydelige toner, i tillegg til en 75 mm mid-woofer som gir kraft til bassen, vil dette være den smarthøyttaleren som mange musikkelskere har lengtet etter.

Lyden til Nest Audio er kraftfull, klar og naturlig. Høyttaleren har vært gjennom over 500 timer med finjusteringer for å sikre at lave, middels og høye register er i balanse, slik at ingenting mangler eller oppleves som overdrevent. Bassen er klar og tonene har dybde, noe som gjør at Nest Audio tilbyr førsteklasses lyd uansett om du lytter til klassisk musikk, R&B eller pop. Den skreddersydde diskanten gjør at hver eneste lille detalj i musikken blir tydelig. I tillegg er stoffet og øvrige materialer optimalisert slik at du kan nyte lyden uten forvrengninger.

Nest Audio har som formål å være trofast til artistens lydbilde fra innspillingsstudio. Bruken av kompressorer er minimert for å bevare det dynamiske registeret, slik at lydkontrasten i den opprinnelige produksjonen bevares – de stille delene er delikate og subtile, og de høye delene er mer dramatiske og kraftig.

Med Media EQ-funksjonen tilpasser Nest Audio seg automatisk til det brukeren lytter til, enten det er musikk eller et svar fra Google Assistent. I tillegg justerer Ambient IQ Nest Audio-funksjonen volumet basert på bakgrunnsstøyen i hjemmet, slik at du hører værmeldingen, nyhetene eller radioen til tross for at oppvaskmaskinen bråker.

Et lydsystem for hele hjemmet
For de som har en Google Home, Nest Mini eller til og med en Nest Hub, kan man enkelt gjøre Nest Audio til sentrum for hele lydsystemet. Disse kan kobles sammen slik at man kan spille av samme låt på alle enhetene samtidig.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Google Assistent hjelper deg med å organisere dagen din, gi deg underholdning og kontrollere andre kompatible produkter i ditt smarthjem som Philips Hue, TP-Link og flere. Faktisk har brukere over hele verden allerede synkronisert mer enn 100 millioner kompatible enheter med Google Assistent. Hvis du i tillegg abonnerer på YouTube Music eller Spotify Premium, kan du si “Hei Google, anbefal noe musikk”, og Google Assistent vil tilby en rekke valg fra artister og sjangre du liker.

Skiller seg ut med designet
Ofte er en større høyttaler synonymt med høyere lyd. Med Nest Audio får du derimot en nett høyttaler som passer inn i hjemmet, og som samtidig leverer sterk og kraftfull lyd. For å maksimere opplevelsen har produktet også spesialdesignede elementer som hjelper til å få frem detaljene i lyden.

Nest Audio kommer i to farger, Chalk og Charcoal. Høyttaleren er designet for å ha et minimalt avtrykk i hjemmet ditt og på planeten vår. De myke, avrundede kantene smelter inn i resten av hjemmets interiør, og det minimalistiske designet tar liten plass i hylla eller på benkeplaten. Nest Audio består av de samme holdbare materialene og stoffet som Google først introduserte med Nest Mini i fjor. Stoffet, dekselet og foten, sammen med noen mindre deler av høyttaleren, er laget av 70 prosent resirkulert plast.

Nest Audio er nå tilgjengelig for forhåndsbestilling i Google Store og hos et par andre forhandlere. Fra 15. oktober kommer også Nest Audio til å være tilgjengelig i hyllene til norske forhandlere som Elkjøp, Power, Clas Ohlson, NetOnNet, Komplett, Proshop og Kjell & Company. Nest Audio koster i utgangspunktet 1099 kroner.

Kilde: Pressemelding fra Google

Annonse