Ladbar hybrid fra Citroën på plass hos C-Bil Haugesund

1404
Annonse

Viktig ladbar hybrid fra Citroën på plass hos C-Bil Haugesund

Endelig er Citroën C5 Plug-in Hybrid på plass hos C-Bil. Med 225 hestekrefter og unik komfort blir den toppmodellen blant SUVene fra Citroën. 

– Med en elektrisk rekkevidde på hele 55 kilometer vil mange av kundene våre kunne kjøre utslippsfritt mange dager i uka, sier Ingve Talmo hos C-Bil Haugesund.

Han forteller at med et forbruk på 0,14 liter per mil og et CO2-utslipp på 32 gram blir Citroën C5 Hybrid sammen med en ny helelektrisk ë-C4 og varebilen ë-Jumpy de viktigste modellene for C-Bil i år.

Under 400.000

Når vi nå har fått den ladbare hybridversjonen av C5 Aircross på plass, er det til en svært konkurransedyktig startpris på 399.900 kroner. Da får du en godt utstyrt SUV med plass til hele familien.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Allerede fra innsteg er Citroën C5 Aircross Hybrid med sitt Progressive Hydraulic Cushions fjæringssystem og utstyr som parkeringssensorer foran og bak, ryggekamera, 8-tommers berøringsskjerm med navigasjon, 18-tommers hjul, aktiv filvarsler og appstyring av varme og lading, en komplett familiebil.

Mange vil nok likevel velge utstyrsnivået Shine, som til 429.000 kroner også inkluderer delskinn, komfortseter med elektrisk 8-veis betjening, LED-hovedlys, adaptiv cruisekontroll, takrails i aluminium og mørke vinduer. 

– C5 Aircross Hybrid er en perfekt bil for haugalandet. Romslig, komfortabel og med en ladbar drivlinje som sørger for at du kan dekke de fleste daglige transportbehov utslippsfritt, samtidig som du har ubegrenset med rekkevidde når du skal på langtur, sier Talmo hos C-Bil.

Mye krefter – lavt forbruk


Citroën C5 Aircross Hybrid har en drivlinje som består av en 1,6-liters bensinturbo med 180 hestekrefter og en 8-trinns automatkasse. Denne er koblet sammen med en elektrisk motor på 110 hestekrefter. Til sammen gir dette en systemeffekt på 225 hestekrefter og et moment på 380 newtonmeter. 

Batteriet har en kapasitet på 13,2 kilowatt og lades på under to timer via normalladeinntaket på 7,4 kW.

Takket være denne svært effektive drivlinjen, har Citroën C5 Aircross Hybrid et forbruk på 0,14 liter per mil, noe som gir et utslipp på 32 gram CO2 målt med WLTP.

Lading kan selvsagt programmeres og kontrolleres, enten direkte fra bilen, eller i Citroëns egen app. 

– Interessen har allerede vært stor, nå kan endelig kundene komme å prøvekjøre bilen hos oss, sier Talmo.

Annonse