Ildsprutende drage redder julen – her er traileren til «Dragevokterens jul»!

1776
Annonse

Julestemningen på kino sparkes i gang med en helt ny julefortelling for hele familien. Allerede 30. oktober kan du bli med inn i dette spenningsfylte eventyret hvor to små helter må hjelpe en liten drage hjem til sine egne før myndighetene får fatt i den.

Se trailer her: https://www.youtube.com/watch?v=6ontaiOWMII

Trailer til Dragevokterens jul

Med et stort VFX budsjett har noen av verdens dyktigste animatører laget dragen som spiller en av hovedrollene i filmen. Solveig Kloppen spillefilmdebuterer, og ved siden av Isha Zainab Khan og Iver Aunbu Sandemose som spiller Sara og Mortimer, finner vi i Anders Baasmo og Kyrre Haugen Sydness i sentrale roller.

– Som liten elsket jeg «Gremlins» og «E.T». Filmer som gjennom fartsfylte fortellinger med humor og varme tok meg med til universer hvor alt kunne skje – og gjorde det! Det er en drøm for meg som regissør å kunne gi familier i dag en slik fortelling. En film med dybde, empati og spenning. Den type film som en gang inspirerte meg til å bli filmforteller, sier regissør Katarina Launing.

Om filmen
Det er snart jul i den lille byen Kjedly. Alle pynter til fest, synger julesanger og baker kaker. Bortsett fra 11 år gamle Sara som beveger seg rundt som en usynlig ninja. «Aldri bli sett, aldri bli tatt og aldri bli kjent med noen», sier hun til seg selv mens hun gjemmer seg for politiet og bryter seg inn i ferietomme hus for å finne mat og varme. Men når en flammesprutende drage krasjlander i huset hun skal feire jul i, snus alt på hodet.

Hun blir tvunget til å be om hjelp av nabogutten Mortimer som drømmer om å bli Youtube-stjerne. Sammen bestemmer de seg for å hjelpe dragen hjem dit den kommer fra før noen får fatt i den. Men å holde seg skjult for politiet med en ildsprutende dragevenn, er ikke lett.

Artikkelen fortsetter under annonsen

«Dragevokterens jul» er en hjertevarm, morsom og spennende film om å tørre å bli sett for den man er. Om vennskap, offervilje og troen på det utrolige. En julefilm du aldri har sett maken til.

Annonse