Ford viser frem nye Mustang Mach-E GT

1133
Annonse

– og tilbyr sterkt rabattert lading til alle Mustang Mach-E kunder

Ford har vist frem den nye og sportslige Mustang Mach-E GT for første gang i Europa. Når den kommer mot slutten av 2021 vil den levere 0 – 100 km/t på 3,7 sekunder.

Ford annonserte også at alle norske kunder som bestiller den nye Mustang Mach-E får mer enn 75% rabatt på lading det første året i hurtigladenettverket IONITY.

Kraftpakken Mustang Mach-E GT med hele 465 HK, 830 Nm leverer klasseledende akselerasjon med 0-100 km/t på bare 3,7 sekunder. 

– Nye Mustang Mach-E GT viser hvor mye sportslighet en helelektrisk bil kan levere. Med vårt nye ladeinitiativ kan også Mustang Mach-E kunder være trygge på at de kan nyte Mustang-opplevelsen samtidig som de raskt og enkelt kan lade opp bilen etter behov over hele Europa, sa toppsjef i Ford Europa, Stuart Rowley i forbindelse med avdukingen i Rotterdam i Nederland i dag.

Med Mustang Mach-E GT får du helt rå ytelser i en elektrisk bil, samtidig som du har god plass til fem personer og bagasje i den praktiske og helelektriske SUV-nyheten. 

To elektriske motorer fordeler 465 HK og et maksimalt dreiemoment på 830 Nm uavhengig til bilens front- og bakaksel for å gi en enda mer responsiv håndtering. Toppfarten er elektronisk begrenset til 200 km/t.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Gratis 1-års abonnement og kraftig rabattert lading på IONITY’s ladenettverk

På arrangementet i Rotterdam ble det også annonsert at alle som bestiller nye Mustang Mach-E i tiden fremover får gratis tilgang til å lade i det europeiske hurtigladenettverket IONITY det første året – til sterkt rabatterte priser. Mens den veiledende prisen er 8,40 kr per kWt, får eiere av nye Mustang Mach-E hurtiglade sin nye bil for bare 1,88 kr per kWt, en prisreduksjon på mer enn 75 %. Tilbudet gjelder selvfølgelig også for de mange som allerede har bestilt sin Mustang Mach-E i løpet av den siste uken.

Med lading opptil 150 kW på en IONITY-stasjon kan nye Mustang Mach-E, med opptil 610 km rekkevidde og bakhjulstrekk, lade hele 119 km på bare ti minutter. Ford er en av eierne av IONITY-nettverket.

Nye Mustang Mach-E-kunder får også fem års gratis tilgang til FordPass ladenettverket for enkel lading i hele Europa. Dette er Europas største nettverk av offentlige ladestasjoner som har vokst med nesten 25 % bare i løpet av ett år. Akkurat nå omfatter det mer enn 155 000 ladestasjoner spredd rundt i Europa. I Norge innebærer dette blant annet at Mustang Mach-E kundene vil kunne bruke FordPass appen for lading i Fortum Charge & Drive sitt ladenettverk.

Ford Mustang Mach-E

Norges-favoritt akselererer fra 0 – 100 km/t på 5,1 sekunder

Ford annonserte også i dag at den nye Mustang Mach-E med firehjulstrekk og rekkevidde på opptil 540 km får en akselerasjon fra 0-100 km/t på 5,1 sekunder. Bilen kommer til Norge tidlig i 2021.

Forrige uke åpnet Ford for bestilling av Mustang Mach-E i Norge. Den mest populære varianten så langt er nettopp den med firehjulstrekk og 540 kilometers rekkevidde. 

– Dette har vært den klart mest populære varianten etter at vi åpnet for bestilling like før helgen. Et stort flertall velger også å kjøpe teknologipakken til nye Mustang Mach-E. De mest populære fargene har så langt vært svart og rød, sier Per Gunnar Berg Ford Motor Norges administrerende direktør.

Ifølge Berg har de første dagene med salg av Mustang Mach-E vært en suksess.

– Vi har sagt siden lanseringen at Mustang Mach-E representerer noe helt nytt i elbilsegmentet i Norge. Den unike kombinasjonen av en elektrisk rekkevidde på opptil 610 km, tilgjengeligheten med firehjulstrekk fra start, den gode plassen og en knallbra pris gjør den til en game changer. Det er tydeligvis mange nordmenn også enig i, sier Berg.

Mens Mustang Mach-E GT først er klar for Europa mot slutten av i 2021, kommer de første Mustang Mach-E til Norge tidlig i 2021.

MagneRide adaptiv fjæring og Ford Performance-seter

Mustang Mach-E GT kommer blant annet med unike MagneRide adaptive fjæringer, 20 tommers aluminiumsfelger, røde bremsekalipere og unike eksteriørfarger som Cyber Orange eller Grabber Blue.

Interiøret har blitt ytterligere oppgradert i en mer sportslig stil, med blant annet Ford Perfomance-seter og et unikt ratt med semskede skinndetaljer.

Nye Mustang Mach-E GT kommer som standard med et batteri på 88 kWt netto (99kWt brutto) og har en anslått rekkevidde i henhold til WLTP-målemetoden på 500 kilometer. 

Ved hjelp av «intelligent range-teknologi» blir også estimatene på gjenværende elektrisk rekkevidde enda mer nøyaktig på Mustang Mach-E. Systemet baserer seg blant annet på værdata, tidligere kjøreatferd, og informasjon fra valgt rute trådløst delt fra andre Mustang Mach-E som deler data.

Oversikt over akselerasjonstider:

2 Fords test data er basert på egne tester med 1-fot rullende start. 

3 Ford Mustang Mach-E GT blir tilgjengelig sent i 2021. Fords test data er basert på egne tester med 1-fot rullende start. 

Kilde: Pressemelding fra Ford Motor Norge

Annonse