Ny trend blandt ungdom kan være livsfarlig

1623
Annonse
Dragon’s Breath kan være livsfarlig

Linde Gas opplyser i en pressemelding at de er blitt oppmerksomme på en ny trend blant ungdom der det foretas kjøp av maiskuler fylt med flytende nitrogen i den hensikt å putte kulene i munnen for deretter å puste ut damp gjennom nese og munn. Kulene promoteres som Dragon’s Breath på grunn av effekten. Linde Gas vil på det sterkeste advare mot Dragon’s Breath da disse kan være skadelige, til og med livstruende.

Flytende nitrogen omdannes raskt til gass og ekspanderer inne i kroppen. Når gassen ekspanderer kan magesekken sprekke. Dessuten kan man få frostskader i munn, svelg samt i luftveier og mage- og tarmkanal. Inhalerer man en større mengde gass risikerer man også å få oksygenmangel og miste bevisstheten.

Ved riktig bruk er flytende nitrogen en allsidig gass med mange positive bruksområder, f. eks. benyttes flytende nitrogen til rask nedkjøling og frysing av næringsmidler og av prøver innen medisinsk forskning. Ved feilaktig bruk, noe som gjelder for Dragon’s Breath, kan gassen være forbundet med livsfare.

Annonse