Formidabel netthandelsøkning i Rogaland

2102
Annonse
Formidabel netthandelsøkning i Rogaland

Grafen viser veksten i netthandelspakker levert av Posten i 2. kvartal 2020 målt mot samme periode i 2019. Grafikk: Camilla Kvien Jensen. Illustrasjon: Sandra Blikås

Netthandlerne i Rogaland bestiller langt flere pakker levert av Posten. I andre kvartal var økningen på 60 prosent målt mot samme periode i fjor. På landsbasis var veksten over 60 prosent.

Kvitsøy var kommunen i Rogaland som hadde størst økning med 81 prosent. Lavest var den i Sauda med 44 prosent.

Alle fylker hadde en vekst på mer enn 50 prosent i andre kvartal, som omfatter april, mai og juni. Størst var økningen i Oslo med 86 prosent. De to nordnorske fylkene Nordland samt Troms og Finnmark hadde noe lavere økning, med 52 prosent. 

– Veksten har vært formidabel for alle typer netthandelspakker. Det er ingen tvil om at koronasituasjonen har vært en utløsende faktor. Vi hadde sett for oss en jevn økning, men vi er nå på et nivå som vi trodde vi skulle være på om to til tre år, sier pressesjef Kenneth Pettersen i Posten.

Han legger til at Posten har god tro på at antallet pakker vil stabilisere seg på dette høye nivået også når situasjonen i samfunnet har normalisert seg. 

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Ikke minst tror vi at netthandelskundene ser fordelene med mange nye tjenester Posten nå leverer, som hjemlevering hvor pakkene legges i postkassen eller på annet avtalt sted, eller leveres på døren. Dette er i løpet av kort tid blitt nye vaner i måten å få levert netthandelspakker på, sier han.

– Det er interessant at netthandlere både i byer og i områder med færre innbyggere synes det er attraktivt å handle med hjelp av Posten. Når økningen er størst i Oslo, kan det ha sammenheng med at det har vært mest koronasmitte i hovedstaden. Det kan ha ført til at innbyggerne her har vært opptatt av å finne nye, smittevernvennlige leveringsløsninger. Vi utvikler nå stadig nye tjenester og jobber også med at våre leveranser skal bli mest mulig miljøvennlige og klimanøytrale, sier Pettersen.

Kilde: Pressemelding fra Posten Norge AS

Annonse