Hvordan har korona påvirket strømforbruket vårt?

2220
Annonse

De fleste av oss har kjent på endringene i hverdagen som hjemmekontor, perioder med stengte barnehager og skoler, og noen har vært i karantene. Har de nye vanene våre også ført til endringer i strømforbruket?

«Hjemmekontor» fikk en helt ny betydning, da hverdagen på kort varsel måtte struktureres på en ny måte. Når vi tilbringer de fleste av timene hjemme, inkluderer det kanskje at vi oftere bruker og lader flere PC-er og annet elektronisk utstyr, lager mer mat, ser på TV i lunsjen, trakter masse kaffe og kjører både vaskemaskinen og oppvaskmaskinen når vi først har tid på dagen. Man skulle tro covid-19 har påvirket strømforbruket vårt, men i tilfellet hvor mye?

For å finne svaret har Elvia AS sammenlignet timesverdier for Østfold, Follo og Romerike i perioden fra midten av mars og ut mai – de første månedene etter at Norge stengte ned – med samme periode i fjor. Overraskende nok viser det seg at strømforbruket har holdt seg ganske stabilt.

Selv om vi nå tilbringer mer tid hjemme, og gjennom hele dagen bruker ting som krever strøm, har det altså ikke påvirket strømforbruket vårt noe særlig.

Kilde: Pressemelding fra Elvia AS

Annonse