Ny oppdatert Toyota Land Cruiser

1658
Annonse

Med en offroad-arv som strekker seg over 70 år tilbake i tid er Toyotas ikoniske Land Cruiser fremdeles unik i sitt segment. Dette er takket være modellens evne til å kombinere utmerket kvalitet, driftssikkerhet og pålitelighet med makeløse offroad-egenskaper og et stadig høyere nivå for luksus, komfort og prestisje.

Som Toyotas aller mest utbredte modell er Land Cruiser tilgjengelig i mer enn 190 land verden over. De uovertrufne offroad-egenskapene har gitt modellen et bunnsolid rykte som en av de tøffeste og mest pålitelige firehjulstrekkerne, og gjort den til bestselger i sitt segment i en rekke europeiske land.

Den oppdaterte 2020-versjonen vil forsterke Land Cruisers gode rykte ytterligere – med en 2,8 liters dieselmotor, Stopp & Start-teknologi, oppgradert multimediasystem og forbedrede aktive sikkerhetsteknologier i Toyota Safety Sense, samt nye stylingdetaljer spesiallaget for Black Pack.

Den velprøvde dieselmotoren er på 2,8 liter, har 4 sylindre og 16 ventiler, overliggende kamaksel og common rail-teknologi – og drar nytte av en økning i både kraft og dreiemoment. Maksimal effekt har økt (med 27 DIN hk/20kW) til 204 DIN hk/150 kW ved 3000-3400 o/min, og maksimalt dreiemoment har økt (med 50 Nm) til 500 Nm ved 1600-2800 o/min.

Paret med en 6-trinns automatisk girkasse gir dette Land Cruiser en topphastighet på 175 km/t og senker akselerasjonstiden fra 0-100 km/t til 9,9 sekunder. Dette er en forbedring på 3,0 sekunder sammenliknet med forgjengeren.

Samtidig er både gjennomsnittlig drivstofforbruk og CO2-utslipp blitt senket, takket være at Toyotas Stopp & Start-teknologi nå benyttes i bilen. Førstnevnte er senket til 0,76 l/mil, og CO-utslippet er redusert med 13 g/km til 199 g/km.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Utstyrsnivået i bilen har også blitt forbedret, blant annet med et helt nytt multimediasystem og en multi touch-skjerm med raskere programvare og skjerm med bedre respons. Hjem-skjermen kan tilpasses etter eget ønske, og systemet er kompatibelt med både Apple CarPlay® og AndroidAuto™.

Systemet har også en OneBox søkemotor fra Google, som samler søketreff oversiktlig i en egen infoboks, samt 5 års kartservice med oppdateringer over nett. Av andre tilkoblede tjenester har du direkte trafikkrapportering og informasjon om fartskameraer, parkering, bensinpriser og vær.

Land Cruiser er nå utstyrt med andre generasjon Toyota Safety Sense sikkerhetsteknologier. Dette inkluderer Kollisjonsvern (PCS) med både fotgjengergjenkjennelse i mørket og syklistgjenkjennelse på dagtid, samt Adaptiv Radar Cruise Control (ACC).

I tillegg til de teknologiske oppdateringene, tilbys kundene også mer stil og større prestisje med spesialutgaven Land Cruiser Black Pack.

Utvendig inkluderer Black Pack helsvart, forkrommet grill og bakpynt – og for første gang i Land Cruiser-familien; svarte tåkelyshus, sidespeil og beltespenner samt baklys i klart glass. Interiøret løftes også med en skreddersydd, svart midtkonsoll.

Den oppdaterte 2020 Land Cruiser byr på en kombinasjon av offroad-egenskaper og on road-kjøredynamikk som ingen andre SUV-er kan tilby. Med sin kraftfulle fremtoning, forbedrede ytelse og høye nivå av innebygd teknologi fremstår Land Cruiser mer enn noen gang som en førsteklasses 4×4, med den perfekte blandingen av eventyrlyst, komfort og raffinement.

Uansett hvor du vil, vil Land Cruiser ta deg dit. Og tilbake.

Toyota Haugesund har ikke lanseringsdato i skrivende stund, men Hnytt vil oppdatere artikkelen når den blir kjent.

Veiledende prisliste

TransmisjonGradVeil. pris ekskl. frakt og levering
2,8L 204 HK A/TDLX varebil 2 seter570.300
2,8L 204 HK A/TVX varebil 2 seter704.900
2,8L 204 HK A/TGX varebil 2 seter731.600
2,8L 204 HK A/TGX personbil 5 seter1.163.300
2,8L 204 HK A/TGX personbil 7 seter1.195.000
  • Kraftigere 2,8 liters dieselmotor – 204 DIN hk/150 kW og 500 Nm dreiemoment – 3,0 sekunder raskere akselerasjon fra 0-100 km/t på 9,9 sekunder
  • Stopp & Start-teknologi senker gjennomsnittlig drivstofforbruk til 0,76 l/mil og CO2-utslipp til 199 g/km
  • Oppgradert multimediasystem med raskere maskinvare og skjermrespons, Apple CarPlay® og AndroidAuto™
  • Andre generasjon Toyota Safety Sense med forbedret fotgjenger- og syklistgjenkjennelse, samt intelligent Adaptiv Radar Cruise Control
  • Black Pack med spesiallagde stylingdetaljer for eksteriør og interiør

Kilde: Pressemelding fra Toyota

Annonse