Mest solgte telefoner i august: 5G-telefonene gjør sitt inntog

1720
Annonse

Telias oversikt over de mest solgte telefonene i august viser at kundene gjør seg klare for 5G. Halvparten av telefonene på listen er 5G-telefoner, og en nykommer som støtter 5G går rett inn på femteplass.

Telia åpnet sitt 5G-nett for kundene i Lillestrøm og deler av Oslo i mai, og i august fikk store deler av Trondheim femte generasjons mobilnett. Utbyggingen fortsetter for fullt, og i løpet av utgangen av 2023 vil Telia være først i Norge med et nasjonalt 5G-nett. Telias ambisjon er at opptil halve Norges befolkning skal ha 5G-dekning der de bor i løpet av 2021.

– Det er tydelig at kundene har fått med seg dette og at de ønsker å stille forberedt, sier Håkon Lofthus, kommersiell direktør for Telia privat. – Vi ser at halvparten av telefonene på topp ti-listen for august er 5G-telefoner!

Oneplus inntar en interessant femteplass med sin nyhet Nord. Ellers preger Apple fortsatt listen. Topp tre er uforandret fra sist måned, og nyheten iPhone SE 2nd Gen holder koken på fjerdeplass. Samsung har halvparten av telefonene på listen, og fire av fem av de er 5G-telefoner.

– Samsung Galaxy Note 20 ble lansert tidlig i august og kom først i salg fra slutten av august med back log etter tre uker med forhåndssalg. Note-modellene er vanligvis svært populære hos kundene våre, så her har vi neppe sett hele potensialet, sier Lofthus.

Topp 10 august – forrige måneds plassering i parentes:

Artikkelen fortsetter under annonsen

1. Apple iPhone 11 (1)

2. Apple iPhone 11 Pro Max (2)

3. Apple iPhone 11 Pro (3)

4. Apple iPhone SE (2nd Gen 2020) (4)

5. OnePlus Nord 5G (ny)

6. Samsung Galaxy S20 Ultra 5G (5)

7. Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G (ny)

8. Samsung Galaxy S20 5G (6)

9. Samsung Galaxy S20+ 5G (7)

10. Samsung Galaxy S10+ (tilbake på listen)

Listen er rangert etter salgsvolum og baserer seg på salget i 55 Telia-butikker, på telia.no og gjennom kundesenteret.

Kilde: Pressemelding fra Telia

Annonse