Google Chrome med spennende oppdateringer

3002
Annonse

Google slipper i disse dager en ny versjon av Chrome med mange spennende og nyttige funksjoner. Samtidig blir Chrome opp til 10% raskere i bruk. 

Grupper faner – åpne og lukke etter behov

Kanskje den mest spennende og nyttige funksjonen er gruppering av faner. Du kan selv velge navn på de forskjellige gruppene, som for eksempel «Privat», «Arbeid», «Bryllup» etc. og åpne og lukke de forskjellige gruppene med et klikk. På denne måten kan du hele tiden fokusere på de tingene som må prioriteres. 

Chrome kommer med ny funksjon der du kan gruppere faner

Touch vennlig funksjon for nettbrett modus

Hvis du bruker Chrome i nettbrettmodus får du snart en enklere måte å bytte mellom faner, finne siden du ser etter og surfe på nettet. Funksjonen vil først bli lansert til Chromebooks, og den nye touch metoden har faner som er større og enklere å organisere, og enkle å gjemme når du ikke trenger dem. 

Det blir enklere å bruke Chrome i nettbrett modus

Bytt til en allerede åpen fane

Artikkelen fortsetter under annonsen

Til Android lanseres en funksjon som gjør at hvis du starter å skrive en tittel i adressefeltet så vil du få opp forslag om å bytte til den aktuelle fanen om den allerede er åpen. Funksjonen er allerede tilgjengelig i Chrome for PC. 

Bytt til fane på Android

Finn dine faner raskere med forhåndsvisning

Det kan være frustrerende å klikke seg gjennom en haug med faner for å finne den riktige. Chrome kommer nå med en forhåndsvisnings funksjon der du kan holde musepekeren over fanen for å forhåndsvise innholdet. 

Finn dine faner raskere med forhåndsvisning

Redigere og lagre PDF filer

Den kanskje største nyheten og mest etterlengtede funksjonen for alle som jobber aktivt i Chrome er muligheten (eller manglende sådan) til å fylle ut og lagre PDF filer. I løpet av de neste ukene kommer muligheten for å fylle ut PDF skjemaer og lagre dem, direkte i Chrome. Hvis du åpner filen igjen kan du fortsette dra der du slapp. 

Du kan snart redigere PDF filer direkte i Chrome

Linkdeling blir enklere

For Android brukere har Google forbedret linkdeling slik at du hurtig kan kopiere en link, sende den til Chrome på dine andre enheter, og sende linker gjennom andre apper. Du kan også printe siden eller generere en QR kode som kan scannes eller lastes ned. Denne nye QR kode muligheten rulles også ut til Chrome på PC og vil være tilgjengelig fra et nyt QR ikon i adressefeltet. 

Linkdeling blir enklere med QR koder
Linkdeling blir enklere med QR koder

Kilde: Google 

Annonse