Telias topp 10 juli: Apple og Samsung beholder grepet på det norske markede

964
Annonse

Telias liste over de ti mest solgte smarttelefonene i juli viser at Apple og Samsungs grep om det norske markedet ikke ser ut til å svekkes. Gjennom sommeren har det vært få endringer på listen fra juni, der Apples iPhone 11 beholder sin sterke lederposisjon.

– Vi ser ikke så mange endringer fra juni, og det er fortsatt Samsung og Apple som deler topplisten mellom seg, sier Håkon Lofthus, kommersiell direktør for Telia privat i en kommentar til listen.

Apple beholder de fire øverste plassene, mens Samsung har kuppet de neste plassene med sine fem mestselgende modeller, hvor tre av disse har støtte for 5G. Nyheten Samsung Galaxy A71 som ble lansert i sommer har kommet inn på niende plass.

– Men selv om det ikke er store endringene i salgslistene, så har flere og flere Samsung S20- og OnePlus-kunder i Lillestrøm og deler av Oslo nå kunnet ta i bruk 5G og fått sinnsyke hastigheter ettersom utrullingen der har foregått for fullt mens mange har vært på ferie. 5G-nettet vårt rulles ut fortløpende, med utvidelse av dekningen i Oslo og åpning av nettet i Bergen og Trondheim i løpet av året, sier Lofthus.

Topp 10 juli – forrige måneds plassering i parentes:

1. Apple iPhone 11 (1)

Artikkelen fortsetter under annonsen

2. Apple iPhone 11 Pro Max (3)

3. Apple iPhone 11 Pro (2)

4. Apple iPhone SE (2nd Gen 2020) (4)

5. Samsung Galaxy S20 Ultra 5G (5)

6. Samsung Galaxy S20 5G (6)

7. Samsung Galaxy S20+ 5G (7)

8. Samsung Galaxy A51 (8)

9. Samsung Galaxy A71 (ny)

10. Apple iPhone XR (tilbake på listen)

Listen er rangert etter salgsvolum og baserer seg på salget i 55 Telia-butikker, på telia.no og gjennom kundesenteret.

Annonse