Apotekene kan dekke økt etterspørsel etter munnbind

912
Annonse

Apotekene har foreløpig tilgang på munnbind som dekker etterspørselen. (Foto: Shutterstock)

– Alle hovedgrossistene for apotekene har for øyeblikket store lagre av munnbind, og kan skaffe større partier til landet hvis etterspørselen fortsetter å øke. Det bekrefter Apotek 1, Vitusapotek og Boots apotek, sier Jostein Soldal i Apotekforeningen.

De enkelte apotekene er også forberedt på å dekke en økende etterspørsel, og fyller opp egne lokale lagre fortløpende. Det er ikke grunn til å kjøpe flere munnbind enn man tror man har bruk for, for å hamstre.

Det kan oppstå kortvarige lokale mangler på munnbind i enkeltapotek, men apotekene vil få fylt opp hyllene i løpet av kort tid, slik situasjonen er i dag.

– Hvis det nå skulle bli et stort antall kunder som ønsker å kjøpe munnbind i apotekene, er det viktig at de som handler husker på de generelle smittevernrådene. Er du syk må du holde deg hjemme. Er du i karantene, må du ikke oppsøke apoteket. Sørg for god håndhygiene, husk 1 meters-regelen, og unngå trengsel i apotek, oppfordrer Soldal.

Apotekene har også store lagre av hånddesinfeksjonsmidler nå. God håndhygiene er fortsatt svært viktig, og håndsprit er et godt supplement når såpe og vann ikke er tilgjengelig.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Annonse