Siste Konrad Sejer-roman

617
Annonse

VGs anmelder kaster terningkast 6 til Fossums nye bok: «en voldsomt aktuell og mesterlig utført krimbok.[…] Alt er så godt gjort at man har lyst til å lese boken en gang til når man vet hvordan alt henger sammen» Foto: Arild Sønstrød

I disse dager utkommer Karin Fossums 15. krimroman med den populære Konrad Sejer i hovedrollen. Boken har fått tittelen Bakom synger døden, og Karin Fossum har varslet at dette blir hennes siste Sejer-krim.

Bøkene med den erfarne og solide overbetjenten Konrad Sejer som gjennomgangsfigur er kjent for mange. De er gitt ut i hele 35 land, og nesten alle titlene er filmatisert for TV og kino. Den første krimboka med den sindige Konrad Sejer som etterforsker var Evas øye som ble utgitt i 1995. Med den var Karin Fossums gjennombrudd for et stort publikum et faktum.

Kritikerrost
Nå, 15 bøker senere, er det altså slutt. Bakom synger døden er Fossums siste Konrad Sejer-krim. Og det er blitt en verdig avslutning. Flere anmeldere har allerede påpekt at den nye boken er en av Fossums beste, og boken har både fått 6ere og 5ere på terningkastene fra anmelderne.

Adresseavisen gir terningkast 6 og mener dette er en av Karin Fossums beste krimromaner.
VG kaster terningkast 6, og skriver at dette er «en voldsomt aktuell og mesterlig utført krimbok. […] Alt er så godt gjort at man har lyst til å lese boken en gang til når man vet hvordan alt henger sammen»
Dagbladet gir boken terningkast 5, og skriver at boken er svært overraskende og direkte elegant.
«Det gjør «Bakom synger døden» til det en må kalle et sorgtungt og verdig farvel med en elsket krimhelt.»
NRK mener at den nye boken er Karin Fossum på sitt best.
Også Dagsavisen mener dette er en av Fossums aller beste og omtaler boken som tradisjonell, klassisk fortellerkunst utført med elegant penn.

Kåret til Norges beste krimforfatter
Fossum debuterte i 1974 og har gjennom sin forfatterkarrière mottatt en rekke høythengende priser, bl.a. Los Angeles Book Award, Svenska Deckarakademis Årets beste kriminalroman, Rivertonprisen, Glassnøkkelen, Bokhandlerprisen, Tarjei Vesaas debutantpris og Brageprisen, og hun har vært nominert til den internasjonale The Golden Dagger.
Da de norske krimforfatterne i Rivertonklubben stemte over hvem som var Norges beste krimforfatter, vant Karin Fossum avstemningen. Fossums Elskede Poona er også blitt kåret til tidenes, beste norske krimroman.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Annonse