KOMMER TIL HAUGESUND – Tour de Sy – på tur for å reparere

848
Annonse

PÅ TUR FOR Å REPARERE: Den elektriske sybilen er nå på veien igjen

Mange av oss har ødelagte turklær som bare blir liggende bakerst i skapet. Vi skulle gjerne reparert dem, men har ikke tid, penger eller vet ikke hvor vi kan få hjelp. Bergans ønsker å gjøre det enklere å reparere. Sammen med studenter fra motefagskolen Esmod, legger de ut på reparasjonsturneen «Tour de Sy» i august og tilbyr reparasjon av alle slags turklær til turglade nordmenn.

I fjor sommer var Bergans på sin aller første Tour de Sy – en tre uker lang reparasjonsturné på Øst- og Sørlandet. Bergans opplevde stor pågang og ofte lange køer. Det er tydelig at nordmenn har et særlig kjært forhold til turklærne sine. Resultatet var at nesten 500 produkter fikk et nytt liv. I vinterferien var sybilen på tur i Midt-Norge, og denne sommeren går turen vestover.

Jo lenger et plagg er i bruk, jo lavere klimabelastning har det. Derfor er det å forlenge levetiden til klærne våre et viktig miljøtiltak de aller fleste av oss kan bidra med. Men med manglende sy-ferdigheter og en travel hverdag fullt av gjøremål, er det mange som kunne trenge en hjelpende hånd for bedre å kunne ta vare på plaggene sine.

Reparasjon på hjul
Bergans har hatt en reparasjonstjeneste i alle år. For snart fire år siden utvidet de denne tjenesten med en systue-filial i flaggskipbutikken i Oslo, og lanserte samtidig tjenestene innsamling, bruktsalg redesign og utleie. Nå har systua til Bergans fått hjul og elektrisk motor – og er på veien for å reparere slitte og ødelagte turklær.

Med seg på Tour de Sy-laget har de studenter fra motefagskolen Esmod. Samarbeidet mellom Bergans og Esmod startet i 2018, da Esmod-studenter redesignet brukte Bergans-produkter om til spektakulære moteplagg. Resultatet ble vist frem i moteshow som ble arrangert på Black Friday. Samarbeidet har som mål å øke studentenes bevissthet rundt bærekraft. Prosjektet ble senere gjentatt i 2019. Esmod-studentene har vært med på Tour de Sy siden oppstarten.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Reparasjon av alle merker Sybilen til Bergans tilbyr reparasjon av turklær av alle merker som kan fikses på stedet. Reparasjonene som utføres koster i utgangspunktet 100,- kr per produkt, men kan variere noe utfra arbeidet som kreves. Større reparasjonsjobber på Bergans-produkter kan leveres inn til reparasjon til ordinær pris. 

Et mer bærekraftig friluftsliv Med «Tour de Sy» ønsker Bergans å bidra til å skape engasjement rundt et mer bærekraftig forbruk i Norge. Bergans utvikler produkter som skal brukes utendørs, og er derfor avhengig av å ta vare på den flotte naturen vår, både for dagens og fremtidens turglade generasjoner. Selskapet har en sterk tro på at sirkulære forretningsmodeller er fremtiden, og at disse vil representere en større del av omsetningen i fremtiden.

Les mer om «Tour de Sy – sommer 2020» her: www.bergans.com/no/tour-de-sy
og følg turen på Instagram: @bergansofnorway

Dette er Tour de Sy Bergans og studenter fra motefagskolen Esmod reiser på tur med en sybil og tilbyr reparasjon av turklær og -utstyr til turglade nordmenn. Målet er å sette fokus på viktigheten av å forlenge levetiden til produktene og for å skape engasjement rundt et mer bærekraftig forbruk i Norge.

Den første reparasjonsturen med Tour de Sy, sommeren 2019, gikk til Øst- og Sørlandet. Her ¨var sybilen i Oslo, Ski, Fredrikstad, Strømmen, Kongsvinger, Hamar, Lillehammer, Gjøvik, Larvik, Skien, Arendal og Kristiansand. I november var Bergans’ sy-team på besøk i Tromsø. I februar 2020 gikk vinterutgaven av Tour de Sy til Midt-Norge; hvor sybilen besøkte Raufoss, Tynset, Røros, Trondheim, Otta og Hamar.

Sommeren 2020 starter turen i sør og går videre til Vestlandet langs kysten:

ARENDAL Mandag 3. august, kl. 12.00 – 16.00
BREKKE Sport Sentrum, Tollbodgata 6

MANDAL Tirsdag 4. august kl. 12.00 – 16.00
Sport 1 Mandal, Skarvøyveien 36

STAVANGER Onsdag 5. august, kl. 11.00 – 15.00
Stavanger Turistforening, Olav V`s gate 18

ÅLGÅRD Torsdag 6. august, kl. 13.00 – 17.00
Bergans Outlet Ålgård, Ole Nielsens vei 13

HAUGESUND Fredag 7. august, kl. 13.00 – 17.00
XXL Haugesund, Oasen Storsenter i Austbøvegen 16

BERGEN Lørdag 8. august, kl. 12.00 – 16.00
Bergans Brand store Bergen, Strandgaten 18

BERGEN Mandag 10. august, kl. 12.00 – 16.00
Fløyen, Fløyfjellet

FØRDE Tirsdag 11. august, kl. 14.00 – 18.00
Sport 1 Førde, Naustdalsvegen 1A

NORDFJORDEID Onsdag 12. august, kl. 12.00 – 16.00
Sport 1 Nordfjordeid, Sjøgata 21

LANGEVÅG Torsdag 13. august, kl. 13.00 – 17.00
Bergans Outlet Langevåg, O.A.Devold-vegen 16

MOLDE Fredag 14. august, kl. 13.00 – 17.00
Intersport Roseby, Lingedalsvegen 10

VINSTRA Lørdag 15. august, kl. 11.00 – 15.00
Sport 1 Vinstra, Støperivegen 105

Annonse