Canon EOS R5 og EOS R6: enestående ytelse, endeløs kreativitet

750
Annonse

Canon lanserer EOS R5 og EOS R6, to avanserte speilløse fullformatkameraer i det banebrytende EOS R-systemet bygget på den fremtidsrettede RF-fatningen. Proffmodellen EOS R5 tar 45 megapiksler stillbilder med opptil 20 bilder i sekundet1, og er det første speilløse fullformatkameraet som kan skilte med 8K RAW-opptak med opptil 29,97 bilder i sekundet internt og 4K i 120p. EOS R6 er perfekt for entusiaster og profesjonelle som tar steget til speilløst kamera og ønsker seg flere muligheter. EOS R6 kan skilte med 20,1 megapikslers stillbilder med 20 bilder i sekundet1, 4K-video opptil 60p og full HD med opptil 120p. Det er ingenting som kommer i nærheten av hastigheten og oppløsningen til EOS R5 og EOS R6.

Ny standard for profesjonelle speilløse kameraer

Neste generasjons CMOS-sensorteknologi kombinert med RF-objektiver med høy ytelse gir brukerne mulighet til å fange nye nivåer av detaljer i bransjeledende hastighet. EOS R5 og EOS R6 kan ta opptil 20 bilder i sekundet1 med elektronisk lukker i komplett stillhet, full autoeksponering (AE) og autofokus (AF)-sporing. Brukerne kan både fotografere og filme action i eksepsjonell kvalitet – hvor som helst uten å forstyrre motivet. Den mekanisk og elektroniske første lukkergardinen gir også kontinuerlig opptak i høy hastighet med opptil 12 bilder i sekundet1.

EOS R5 og EOS R6 er også først ute i EOS-serien med 5-akset optisk innebygget bildestabilisator (IBIS), og det gir fordeler for brukere av alle typer objektiver. Løsningen er designet for å jobbe sammen med bildestabiliseringen i RF-objektivene og er konstruert slik at RF-objektivene og sensoren jobber sammen om å korrigere tippebevegelser og giring. Sensoren korrigerer X-, Y- og rullebevegelser. Dette intelligente stabilisatorsystemet korrigerer opptil imponerende 8 trinn2 – verdens beste bildestabilisering2 – for nye nivåer av kreativitet ved opptak med håndholdt kamera med lang lukkertid eller filming uten stativ.

Den store diameteren på RF-fatningen sørger for at lyset når hele sensoren helt ut i hjørnene, selv med sensorbevegelsen som introduseres med bildestabilisatoren integrert i kamerahuset. Diameteren på 54 mm gjør at RF-objektivene kan designes med større bildesirkler som gir rom for mer bildestabilisatorbevegelse, noe som betyr at enkelte RF-objektiver uten bildestabilisator, som RF 85mm F1.2L USM eller RF 28-70mm F2L USM, også kan oppnå opptil 8-trinns2bildestabilisering.

Brukere med EF-objektiver vil oppleve å få forbedret bildestabilisatorytelse siden bildestabilisatoren som er integrert i kamerahuset fungerer med EF-objektiver med bildestabilisator og korrigerer rulle-, X- og Y-bevegelser. Selv EF-objektiver uten bildestabilisator vil dra nytte av den 5-aksede korrigeringen til bildestabilisatoren som er integrert i EOS R6 og EOS R5.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skarpt fokus

DIGIC X-prosessorteknologien i EOS R5 og EOS R6 – den samme teknologien som i den profesjonelle toppmodellen EOS-1D X Mark III – støtter neste generasjons Dual Pixel CMOS AF II som skyver hastigheten og påliteligheten til nye enestående nivåer. Verdens raskeste AF fokuserer på så lite som 0,05 sekunder3, og EOS R5 kan fokusere i lysnivåer så lave som -6EV5. EOS R6 er dessuten det første EOS-kameraet med minimum Ev for AV på -6.5EV4,5. Autofokusen med høy presisjon er effektiv selv i opptaksforhold med svakt lys eller lav kontrast.

iTR AF X AF-systemet er programmert med dyp læring (deep learning), og funksjonen for ansikts-/øyeregistrering sikrer at motivet holdes skarpt selv med liten dybdeskarphet og uforutsigbare bevegelser. Selv om en person snur seg bort et øyeblikk, følges hodet kontinuerlig.

Avansert sporing som er mulig takket være dyplæringsalgoritmer, gjenkjenner ansikter og øyne på mennesker og nå også katter, hunder og fugler både i stillbilde- og filmprogram. EOS R5 og EOS R6 opprettholder presis fokus og sporing uavhengig av motivets størrelse, holdning, orientering eller retning på ansiktet, slik at det er mulig å fotografere selv de mest uforutsigbare motiver.

Intelligent tilkobling

Med innebygd Bluetooth og Wi-Fi kan EOS R5 (5 Ghz Wi-Fi8) og EOS R6 (2,4 Ghz Wi-Fi8) enkelt kobles til smarttelefon og nettverk for rask fildeling og FTP/FTPS-overføring. Denne funksjonaliteten gjør det også mulig å fjernstyre kameraet ved hjelp av Camera Connect- og EOS Utility-appene, tilkoblet en PC eller Mac via Wi-Fi eller USB 3.1 Gen 2. Når innholdslevering er like viktig som bilde- og videoopptak, har EOS R5 og EOS R6 støtte for automatisk overføring av bildefiler fra enheten til skyplattformen image.canon for enkel deling og utskrift eller integrering med Google Photos9– eller Adobe Creative Cloud9-arbeidsflyter.

EOS R5: Ingen kompromiss

EOS R5 er et enestående fremskritt innen speilløsteknologi og har tidenes høyeste oppløsning for et speilløst EOS-kamera6. DIGIC X-prosessor, CMOS-sensor og RF-objektiver sørger sammen for forbedret bildekvalitet med oppløsning på over 45 megapiksler. Opptil 100 prosent AF-dekning7 med 5940 valgbare AF-punkter og ISO-område på 100–51 200 sørger for at motivet blir knivskarpt, også i svært dårlige lysforhold. Det værbestandige kamerahuset i magnesium har to kortspor for høyhastighets CFexpress- og SD UHS II-kort.

Proffer kan ta opp imponerende 8K 12-bit RAW-video internt ved å bruke sensorens fulle bredde for høy filmkvalitet med kontinuerlig øye- og ansiktssporing for mennesker og dyr. EOS R5 setter også nye standarder for videofotografer som tar opp i 4K. Det er mulig å ta opp 4K DCI (fullformat) og 4K UHD med bildefrekvenser opptil 120p (119,88 bilder/sek) med 4:2:2 10-bit kvalitet for høy oppløsning og jevnt opptak i sakte film med full AF-ytelse. Brukere som vil ha beste 4K-kvalitet kan bruke 4K HQ-innstillingen til å gjengi imponerende detaljer med bildefrekvenser opptil 30p ved å oversample 8K-opptak internt.

8K RAW internt videoopptak opptil 29,97 bilder/sek (ubeskåret)

8K internt videoopptak opptil 29,97 bilder/sek (ubeskåret) i 4:2:2 10-bit Canon Log (H.265) eller 4:2:2 10-bit HDR PQ (H.265)

4K interopptak opptil 119,88 bilder/sek (ubeskåret) i 4:2:2 10-bit Canon Log (H.265) eller 4:2:2 10-bit HDR PQ (H.265)

4:2:2 10-bit i Canon Log eller 4:2:2 10-bit HDR PQ-utdata via HDMI med 4K 59,94 bilder/sek

På etterspørsel fra brukerne vender multikontrollen tilbake på EOS R5, i tillegg til trykk-og-dra-AF på den vribare berøringsskjermen på 3,2 tommer med oppløsning på 2,1 millioner punkter. Med støtte for Dual Pixel RAW er det mulig å korrigere fokus og kontrast i bakgrunnen og endre belysning i portretter etter opptak – noe som gir flere kreative muligheter. Den elektroniske søkeren (EVF) på 0,5 tommer oppdateres med 120 bilder/sek med oppløsning på 5,76 millioner punkter og gir et ekstremt realistisk bilde av verden – også sammenlignet med en optisk søker.

EOS R6: Suveren allrounder

EOS R6 er, som EOS R5, et bevis på EOS R-systemets fantastiske funksjoner og gir entusiaster mulighet til å ta sylskarpe stillbilder og filmer med håndholdt kamera. Med klasseledende hastighet og fullformatkvalitet er EOS R6 et avansert og allsidig kamera som langt overskrider kravene til entusiaster og semiprofesjonelle fotografer i alle sjangere. Sport- og naturentusiaster kan forevige rask action med serieopptak med opptil 20 bilder i sekundet1, og utnytte fleksibiliteten av opptil 6072 valgbare AF-punkter og automatisk AF-sporing for ansikter, øyne eller dyr basert på dyplæringsalgoritmer. CMOS-sensoren på 20,1 megapiksler har mange av de samme teknologiene og ytelsen som EOS-1D X Mark III, med automatisk ISO-område på 100–102 400 som gir støyfrie bilder i krevende forhold med lite lys, for eksempel bryllup og arrangementer innendørs, noe som gir ekstra fleksibilitet og valgmuligheter.

Innovative EOS R6 kan filme i 4K UHD-oppløsning med opptil 59,94 bilder i sekunder som oppnås gjennom oversampling fra 5,1K – noe som gir innholdsprodusenter mulighet til å møte et stadig økende krav om å kunne produsere både stillbilder og levende bilder. Full HD med opptil 119,8 bilder i sekundet gir flotte opptak i sakte film med AF. Under filmopptak er det mulig å vise sebramønster som guide for eksponeringsjustering, og dette er spesielt nyttig i opptaksforhold som ofte resulterer i overeksponert høylys. Muligheten til internt opptak i 8-bit H.264 eller 10-bit YCbCr 4:2:2 H.265 og Canon Log gir brukerne ultimat fleksibilitet i postproduksjonen.

Den elektroniske søkeren på 0,5 tommer med 3,69 millioner punkter har maksimum oppdateringsfrekvens på 120 bilder i sekundet med minimal forsinkelse ideelt for sportsfotografering og gir en transparent og responsiv visning av opptaksmotivet. Den vribare LCD-skjermen på 3 tommer har 1,62 millioner punkter og gjør det enkelt å ta bilder fra kreative vinkler. Kameraet har to kortspor til SD UHS II-kort. Du kan ta opp til begge kortene samtidig, og det er også mulig å ta opp i ulike formater.

Tre nye EOS-tilbehør

LP-E6NH

Et nytt batteri med større kapasitet leveres med EOS R5 og EOS R6. Batteriet er kompatibelt med alle eksisterende kameraer som bruker batterier i LP-E6-serien. LP-E6NH erstatter LP-E6N og har 14 prosent bedre kapasitet – hele 2130 mAh, og gir brukerne lenger opptakstid samtidig som kompatibiliteten med eksisterende produkter og tilbehør opprettholdes.

BG-R10 batterigrep

Gir utvidet, uforstyrret opptak med EOS R5 og EOS R6 og er velegnet for bryllups-, natur- og nyhetsfotografer. Det nye batterigrepet gir brukene mulighet til å bruke to batterier (LP-E6/N/NH). Grepet har også ekstra kontroller som gir enklere betjening når kameraet brukes på høykant.

WFT-R10

Wi-Fi-sender i batterigrepstil og 2 x 2 MIMO-antenner for raskere overføring og lenger rekkevidde kompatibel med EOS R5. WFT-R10 har også forbedret nettverksbehandling med SFTP via Wi-Fi og har gigabytehastigheter via Ethernet-port.

Annonse