Nye funksjoner i Teams tar virtuelle møter til et nytt nivå

1460
Annonse

9. juli annonserte Microsoft en rekke nye funksjoner i Microsoft Teams. Disse skal gjøre virtuelle møter mer naturlige, mer engasjerende og ikke minst, mer menneskelige.

Her er et utdrag av de nye funksjonene.

’Together mode’
Dette er en ny møteopplevelse i Teams som bruker KI-segmenteringsteknologi for å digitalt plassere deltakerne i en felles bakgrunn. På denne måten føles det som du sitter i samme rom som alle andre i møtet eller det virtuelle klasserommet. Funksjonen er perfekt til møter hvor flere mennesker har ordet, for eksempel en idemyldring eller rundborddiskusjon, da det gjør det lettere for deltakerne å se hvem som snakker. ‘Together mode’ rulles ut nå og vil være tilgjengelig for alle i august.

Dynamisk visning
Denne visningen gir deg mer kontroll overr hvordan du ser delt innhold og andre deltakere i et møte. Ved hjelp av kunstig intelligens optimaliseres delt innhold og videodeltakelse dynamisk. Med nye kontrollelementer kan du tilpasse visningen, så det passer til deg og dine behov. For eksempel får man muligheten til å vise delt innhold og spesifikke deltakeren ved siden av hverandre.

Dynamisk visning bygger på forbedringer av møter som ble annonsert i juni; gallerivisning gjør det nå mulig å se opptil 49 personer i et møte samtidig, og virtuelle ’breakout rooms’, gjør det mulig for møtearrangøren å dele opp møtedeltakere i mindre gruppediskusjoner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Videofiltre

Vi er alle blitt vant til videofiltre i forskjellige sosiale medier, og nå kommer videofiltre til Microsoft Teams. Før du deltar i et møte kan du bruke filtrene til å justere lysnivå og kamerafokus.

’Reflect’-beskjeder

Denne nye funksjonen gjør det enklere for ledere og lærere å finne ut av hvordan teamet eller elever har det, enten det er generelt eller for et bestemt emne – som for eksempel balansen mellom arbeidsliv og privatliv, status på et prosjekt, aktuelle begivenheter eller en endring i organisasjonen. Når funksjonen er installert, inneholder den forslag på spørsmål og mulighet til å legge til egendefinerte spørsmål. Disse kan teammedlemmer svare på gjennom en avstemming. Ledere kan også velge å gjøre resultatene anonyme. Utvidelse av Reflect-beskjeder er tilgjengelig i løpet av noen uker.

Live-reaksjoner

Noen ikke-verbale signaler, som smil eller et nikk, kan være vanskelige å få øye på i online møter. Det kan derfor være utfordrende for foredragsholdere å forholde seg til publikums rekasjoner, eller for deltakere i et stort møte å dele sine følelser og meninger uten å avbryte møtet. Nå vil du kunne gi tilbakemelding underveis i et møte ved hjelp av emojier, synlig for alle deltakere.

Chatbobler

Under møter har chatten blitt et aktivt rom for samtale, idédeling og spørsmål. Men det kan være utfordrende å følge med på video, presentasjoner og chatten på samme tid. På nåværende tidspunkt må Teams-brukere manuelt åpne chat-panelet for å se samtalen. Snart vil meldinger som sendes under et Teams-møte vises på skjermene for alle møtedeltakerne – som vil gjøre chatten mer sentral i møtediskusjonen.

Live-oversettelse av undertekster og transkribering

Teams støtter allerede live undertekster, som gjør det enklere å følge med i et møte, og snart kommer også ’speaker attribution’. Det betyr at bildetekst/undertekst også vil vise hvem som snakker. Med live-transkribering, som kommer senere i år, lagres samtalen i møtet skriftelig og automatisk under chatfanen. Senere i år blir det også mulig å oversette live undertekster, så du kan følge med på et annet språk enn det som snakkes.

Interaktive møter for over 1000 deltakere

Det er tilfeller hvor man trenger å samle en stor gruppe mennesker til et interaktivt møte, hvor alle deltakere kan chatte, snakke og slå på kameraet. Teams-møter vokser og vil fremover støtte opp til 1000 aktive deltakere. Når antallet går over denne grensen, skaleres møtet slik at det er plass til opptil 20 000 deltakere.

Microsoft Whiteboard-oppdateringer

Visuelle samarbeidsverktøy kan gjøre møter og undervisningsmiljøer mer effektive og inkluderende. Whiteboard i Teams blir snart oppdatert med nye funksjoner, som post-it lapper, penn og blekk samt ’drag and drop’-muligheter. Disse funksjonene gjør det mulig for teammedlemmer som ikke har tilgang til touchscreen eller en Surface Hub, å delta i whiteboard-sesjoner under Teams-møter.

Disse funksjonene er for de som bruker Teams i sammenheng med jobb og utdannelse,. Nylig introduserte Microsoft også nye funksjoner i Teams som hjelper deg med å holde kontakten med familie og venner.

Annonse