5 sommerfavoritter barna kommer til å elske

615
Annonse

Lag noe godt til barna, eller la barna slippe til på kjøkkenet både ute og inne i sommer.

– Nå er det endelig sommerferie og tid til å kose seg litt ekstra. Med enkle steg og få ingredienser kan du eller barna lage noe godt på rekordtid, sier Anette Hansen, matfaglig rådgiver i MatPrat.

1.Nicecream

En kald og god «nicecream» er dessuten et sunnere alternativ til mange is du finner i isdisken. Har du bananer, oppkuttet frukt eller bær liggende i fryseren, kan det raskt kjøres opp i en blender eller food-prosessor.

2.Vannmelonslush

Sommer er tid for vannmelon. For det er nettopp på sommeren melonen smaker aller best. Da får du kjøpt store, deilige meloner i butikken – perfekt om du vil lage slush til mange og bruke melonskallet som serveringsbolle. En avkjølende og frisk vannmelonslush kan barna enkelt lage selv, men det kan være viktig at barna har en stor god skje, gjerne en plastskje med litt skarp kant for enkelt å grave ut melonkjøttet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

3.Smores på grillen

Dessert på grillen – med bare 3 ingredienser. Så enkel at barna kan lage den helt selv. Alt de trenger er havrekjeks, kokesjokolade og marshmallows – og en ildfast form. Kanskje trenger barna litt ekstra hjelp med tenning av grillen og om de ikke har grillet før, er det alltid trygt å ha en voksen som står og veileder ved siden av.

4.Salat med grillet kylling

Salat er kanskje ikke alle barnas favoritt, men hvem liker vel ikke deilige, søte jordbær? Salat med grillet kylling er en enkelt og frisk sommersalat barna kan lage til hele familien. De kan enten grille kyllingen eller bruke ferdig grillet kylling. De søte jordbærene passer perfekt sammen med det salte baconet.

5.Tacoburger

Liker barna både taco og burger? Hvorfor ikke la dem lage en tacoburger med ost? Burgeren kan barna enten grille eller steke i stekepannen. For å få en ekte tacofeeling kan burgeren toppes med avokadomos, maiskrem og tortillachips.

Annonse