Først ute med 5G-roaming i Norden

1697
Annonse

Telias kunder i Finland, Norge og Sverige kan nå ringe og surfe på tvers av 5G-nettene som selskapet ruller ut i de tre landene. For å kunne roame på 5G-nettet i Sverige eller Finland, trenger du et mobilabonnement fra Telia og en mobiltelefon som støtter den nye teknologien, samt være i et område med 5G-dekning.

– Reiseaktiviteten er for tiden begrenset som følge av koronasituasjonen, men ved å lansere 5G-roaming i Norge, Finland og Sverige legger vi et fundament for fremtiden, og vi har nå tatt et viktig første skritt, sier Pål Rune Kaalen, leder for privatmarkedet i Telia Norge. – Vi ønsker å tilby den beste kundeopplevelsen på 5G, uavhengig av hvilket land våre kunder besøker.

Telia vil fortsette å utvide 5G-roamingen til Danmark, Estland og Litauen når 5G-nettene blir tilgjengelige i disse landene. Selskapet er også i dialog med flere utenlandske operatører for å opprette bilaterale roaming-avtaler, slik at Telias kunder som reiser til andre land får tilgang til lokale 5G-nett og at besøkende til Norden og Baltikum får tilgang til Telias ulike 5G-nett.

Nye mobilopplevelser for reisende

Norden og Baltikum er kjent for å være helt i front på digitalisering og Telia er anerkjent globalt for å ha den beste nettverksinfrastrukturen i regionen. Utrullingen av 5G vil øke i tiden fremover og skje stadig flere steder i verden, og 5G representerer et teknologisk skifte som vil gi helt nye mobilopplevelser for reisende.

Telia Norge åpnet 12. mai sitt 5G-nett i Lillestrøm og deler av Groruddalen i Oslo for kundene. I løpet av 2020 utvides 5G-dekningen i Oslo, samtidig som nettet åpnes i Trondheim og Bergen. Telia skal være først i Norge med et nasjonalt 5G-nett innen utgangen av 2023, og allerede i løpet av neste år er ambisjonen at opptil halve befolkningen skal ha 5G-dekning.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Annonse