Oppfordrer forbrukere til å handle lokalt

1005
Annonse

Visa skal hjelpe åtte millioner småbedrifter i Europa til å tilby sine kunder digitale løsninger. Samtidig oppfordrer Visa folk til å støtte småbedriftene i sine lokalsamfunn.

– Nå er det viktigere enn noen gang hvor vi handler. Småbedrifter utgjør den økonomiske ryggraden i lokalsamfunnene våre – de skaper arbeidsplasser og fremmer innovasjon. Deres overlevelse er avgjørende for få å økonomien i gang igjen etter koronapandemien, sier Henning Holtan, Norden-sjef i Visa.

Nye studier viser at småbedrifter over hele verden er hardt rammet av koronapandemien. Det har blant annet vært store tap innen bransjer som detaljhandel og reiseliv. For å støtte bedrifter og deres lokalsamfunn lanserer Visa nå et program for å hjelpe småbedrifter rundt om i verden. Totalt vil Visa hjelpe 50 millioner bedrifter, hvor av åtte millioner i Europa.

Småbedriftene møter nye krav til digitale løsninger og netthandel

I Europa utgjør småbedrifter over halvparten av verdensdelens totale BNP og to tredjedeler av sysselsettingen [1], og er derfor en svært viktig del av økonomien. Ifølge nye data fra Visa, kan veien tilbake fra koronapandemien bli lang for mange bedrifter. Pandemien har skapt nye kjøpsvaner som mange småbedrifter ikke er klar til å møte.

Netthandelen har økt med minst 25 prosent i enkelte europeiske land [2], men halvparten av alle småbedrifter i Europa er ikke i stand til å motta betaling online [3]. I tillegg gjøres nå to av tre betalinger i butikker ved kontaktløse kort eller mobiltelefon [4].

Gjennom Visa sitt nettverk av finansinstitusjoner og forskjellige forretningspartnere vil småbedrifter nå få hjelp til å tilpasse og bygge digitale løsninger. På denne måten kan bedriftene svare på kundenes ønske om nye betalingsløsninger, både online og i butikken.

Artikkelen fortsetter under annonsen

For å sikre at småbedrifter i Europa får den støtten de trenger, får Visa hjelp fra sine partnere. Visas initiativ for å støtte småbedrifter, kalt «Where You Shop Matter», som støttes av selskaper som Barclays, Bambora og svenske iZettle.

Visa hjelper til på tre viktige områder

Initiativet «Where You Shop Matters» er rettet mot tre strategiske områder som er kritiske for få i gang økonomien i Europa.

  1. Bygge den digitale tilstedeværelsen til småbedriftene: Halvparten av alle forbrukere handler mer på nett enn før koronapandemien [5]. Men for pressede småbedrifter kan det være både dyrt og krevende å ta virksomheten sin på nettet. Derfor samarbeider Visa med partnere for å hjelpe små bedrifter til raskt å få en digital tilstedeværelse ved hjelp av nødvendige verktøy, ressurser og råd.
  2. Oppmuntre kunder til å støtte småbedrifter: Forskning viser at kunder verdsetter sine lokale og uavhengige virksomheter, og ønsker å støtte dem når det er mulig [6]. Etter hvert som selskaper rundt om i Europa begynner å åpne opp igjen, har Visa derfor satt i gang flere initiativer som oppmuntrer og oppfordrer kundene til å handle lokalt, og for å minne dem på at det betyr noe hvor du handler.
  3. Gi småbedrifter muligheten til å dra nytte av digitale betalinger: Visa samarbeider med flere partnere for å øke betalingsevnen med kort og mobiltelefon. Visa er også opptatt av å hjelpe millioner flere småbedrifter med å vokse gjennom digital handel.

Visa har tidligere kunngjort at 210 millioner dollar fra Visa Foundation skal brukes til å dekke de langsiktige behovene til småbedrifter de neste fem årene.

[1]European Commission,2019
[2] VisaNet data, april 2020 [vs april 2019]
[3] Visa SME acceptance survey oktober 2019
[4] VisaNet data.
[5][GWI coronavirus findings April 2020
[6]Zendesk SMB Survey Report– September 2019

Annonse