Utstyret som gjør grillingen enklere

1750
Annonse

– Det finnes mange kule gadgets til grillen som kan hjelpe deg på veien til bedre resultat og smak, sier Bjørn Tore Teigen, tidligere verdensmester i grilling og matrådgiver i MatPrat.

1. Klype og spade

Bruker du gaffel når du griller? Den bør du droppe. Stikker du gaffelen i kjøttet vil kjøttsaften renne ut – og med den både smaken og saftigheten. Invester heller i en klype og en spade. Det er en grillers viktigste redskap. Gå for langt skaft, for ikke å brenne deg når du snur kjøttet.

2. Steketermometer

Skal du legge større stykker på grillen er steketermometer et must. Da har du full kontroll på kjernetemperaturen, og dermed kontroll på om kjøttet er lite stekt, medium, medium pluss eller godt stekt.

3. Looftilighter / tennrør

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bruker du fremdeles tennvæske? Det gir dårlig lukt og smak på kjøttet. Med en lighter, eller Looftlighter som den kalles, får du raskt fyr på kullet eller vedkubbene. Looftlighteren er elektrisk og trenger derfor tilgang til strøm. Har du ikke det, kan et tennrør være et godt alternativ for å få fart på kullet.

4. Hansker og våtservietter

Engangshansker kan være nyttig når du skal marinere kjøttet eller fisken, eller legge råvarene på grillen. Hendene dine holder seg rene, og du slipper kryssmitte og forurensning av grillutstyret.

5. Grillbørste

Finner du rester av forrige grillmiddag når du åpner lokket for å grille? Invester i en god grillbørste. Børst av risten med en gang du er ferdig å grille, mens grillen fortsatt er varm, da slipper du hard skrubbing før grillen tennes neste gang. Grillbørsten er også fin å ha hvis du griller flere retter etter hverandre. Er det fisk til forrett bør du gi grillen en runde med børsten før du legger på kjøttet. Da slipper du at smaken og lukten av fisk smitter over på kjøttet.

Annonse