Nye BMW M5: Kjøreglede til hverdag og fest. Andre akt.

608
Annonse
[et_pb_section fb_built=»1″ _builder_version=»4.4.8″][et_pb_row _builder_version=»4.4.8″][et_pb_column _builder_version=»4.4.8″ type=»4_4″][et_pb_image src=»https://hnytt.no/wp-content/uploads/2020/06/980×300.gif» _builder_version=»4.4.8″ title_text=»980×300″ url=»varne.no» url_new_window=»on» hover_enabled=»0″][/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=»4.4.8″][et_pb_column _builder_version=»4.4.8″ type=»4_4″][et_pb_text _builder_version=»4.4.8″ hover_enabled=»0″]

BMW M5 har begeistrert siden sin debut i 1984 og omtales av mange som verdens mest suksessfulle «high performance sedan». Siste generasjon ble lansert høsten 2017. Nå finpusses formen for andre akt med kjøreglede til hverdag og fest.

Hjertet i nye BMW M5 er den vekjente og turtallsvillige 4,4 liter store V8-motoren som byr på 600 hk i standardversjon og 625 hk om man vil ha «det lille ekstra» og krysser av for «Competition» når bilen bestilles. Begge modellene byr på et dreiemoment på 750 Nm.

Kreftene fordeles gjennom automatgirkassen M Steptronic og M xDrive firehjulsdriftssystemet som kombinerer sportsligheten og presisjonen fra bakhjulsdrift med det maksimale grepet firehjulsdrift gir. Systemet kan konfigureres ut ifra individuelle behov. Dermed kan puristene fortsatt nyte egenskapene til den klassiske bakhjulsdriften ved å enkelt deaktivere firehjulsdriften. Den aktive M-differensialen fordeler kreftene mellom bakhjulene i erketypisk BMW M-stil.

En vanlig ny BMW M5, om slik kan kalles vanlig, gjør unna 0-100 km/t på 3,4 sekunder, mens nye BMW M5 Competition gjør samme øvelsen på 3,3 sekunder. 0-200 km/t går unna på henholdsvis 11,1 og 10,8 sekunder. Toppfarten nås ved 305 km/t om ønskelig.

Nytt ansikt
Nye BMW M5 skiller seg ut med en finpusset eksteriørdesign med med skarpere linjer. Frontlyktene har blitt smalere og de nye L-formede kjørelysene gir bilen ny karakter. De store luftinntakene i frontspoileren har blitt mer markante og den velkjente nyregrillen er også tilpasset det nye uttrykket. Sett bakfra kjennetegnes nye BMW M5 av nye, mørktonede baklykter med nye linjer, ny støfanger og ny diffusor.

Nye BMW M5 Competition er spekket med eksteriørdetaljer i høyglanset sort materiale. Det lille «Competition»-emblemet under M5-logoen på bagasjelokket er den lille prikken over i-en.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ny teknikk
I interiøret ses endringene først og fremst på infotainmentskjermen som nå måler 12,3″ og det nye betjeningselementet rundt girspaken. Med de nye knappene «Setup» og «M Mode» kan føreren i enda større grad endre på bilens innstillinger og kjøreprogrammer etter eget ønske. Som på BMW M8, kan man eksempelvis nå stille inn oppsettet for bremsene mellom de ulike kjøreprogrammene.

Nye BMW M5 har også fått et nytt oppsett på dempere og et finjustert chassis. Med BMW M5 Competition får man også et eget sportsunderstell (7 mm lavere), samt modifiserte motorfester og andre tekniske løsninger som spisser kjøregenskapene ytterligere. Lydbildet i BMW M5 Competition er også mer distinktivt.

Nye interiørfarger, nye eksteriørfarger, nye felger og flere utstyrsalternativer står også på menyen. Nye BMW M5 byr dermed på enda mer komfort, sport og individualisering – både til hverdag og til fest.

Produksjonen av nye BMW M5 starter i sommer og prisen begynner på kr. 1.641.200, eks. levering.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]
Annonse