Nye Mustang Mach-E bruker skyløsning for å gi deg et bedre estimat for gjenværende rekkevidde

880
Annonse

[et_pb_section fb_built=»1″ _builder_version=»4.4.8″][et_pb_row _builder_version=»4.4.8″][et_pb_column _builder_version=»4.4.8″ type=»4_4″][et_pb_image src=»https://hnytt.no/wp-content/uploads/2020/06/banner_kinoen.jpg» _builder_version=»4.4.8″ title_text=»banner_kinoen» url=»fb.me/gamlekinoen» url_new_window=»on» hover_enabled=»0″][/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=»4.4.8″][et_pb_column type=»4_4″ _builder_version=»4.4.8″][et_pb_text _builder_version=»4.4.8″]

Selv om nye Mustang Mach-E kommer med en elektrisk rekkevidde på opptil 600 km, er det viktig med mest mulig pålitelig estimat for gjenværende rekkevidde. Det har Ford løst ved å utvikle en teknologi som blir bedre og bedre til å anslå dette over tid.

– Med vår «intelligent range-teknologi» kan kunden være helt trygg på at vår nye elektriske SUV til enhver tid gir det beste estimatet på hvor mye rekkevidde som er igjen på batteriet og når det er behov for å lade opp, sier markedsdirektør i Ford Motor Norge, Geir Haugaard.

Teknologien vil regne ut den gjenværende rekkevidden fortløpende, bl.a. basert på tidligere kjøreadferd, det siste værvarselet, og informasjon «crowdsourced» fra andre Mustang Mach-E som deler data.

Ved aktivt å ta i bruk skysystemet som Mustang Mach-E hele tiden er tilkoblet, kan den ved hjelp av disse dataene forutse hvor mye energi bilen vil bruke. Kjøretøyets batterisystem rapporterer hvor mye energi som er igjen på batteriet, mens en modul på drivlinjen overvåker hvor mye energi som blir brukt. Temperaturen i lufta kan også påvirke rekkevidden. Derfor bruker «Intelligent Range» den siste værinformasjonen til løpende å oppdatere gjenværende rekkevidde.

Bruker skyløsning for best mulig rekkeviddeanslag

Artikkelen fortsetter under annonsen

Data fra andre tilkoblede Ford-kjøretøy – som velger å dele informasjon mens de er ute og kjører – kan også bidra til å gjøre rekkeviddeanslagene enda mer nøyaktige. Mustang Mach-E kan hente gjennomsnittsdata for forbruk under kjøring i forskjellige hastigheter, terreng og værforhold, for enda bedre å kunne anslå nøyaktig rekkevidde – selv på veistrekninger som den enkelte kunde aldri har kjørt før.

Hvis den anslåtte rekkevidden blir påvirket under kjøreturen, får du beskjed i instrumentpanelet om den nye rekkevidden og hva slags faktorer som er årsak til denne endringen.

Hvis du kjører bilen tom for strøm vil Ford assistanse-programmet for elbil, sørge for at du får veihjelp og fraktes til nærmeste ladepunkt. Dette kan enten være et FordPass ladenettverk, en sertifisert Ford-forhandler med lademuligheter eller til det nærmeste offentlige ladepunktet.

Ford vil også løpende oppgradere «Intelligent Range» gjennom svært avanserte OTA (Over The Air) systemoppdateringer. Disse sørger for at din Mustang Mach-E til enhver tid har det siste av teknologi som er tilgjengelig på alle områder.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=»4.4.8″][et_pb_column type=»4_4″ _builder_version=»4.4.8″][et_pb_image src=»https://hnytt.no/wp-content/uploads/2020/06/opm7rodzivoj5t5k0xi6.jpg» title_text=»opm7rodzivoj5t5k0xi6″ _builder_version=»4.4.8″][/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=»4.4.8″][et_pb_column type=»4_4″ _builder_version=»4.4.8″][et_pb_text _builder_version=»4.4.8″]

Kommende oppdatering vil gjøre anslagene enda mer presise

En kommende oppdatering vil sørge for at Mustang Mach-E får utnyttet fordelene ved å være koblet til en skyløsning enda bedre når det gjelder å kalkulere gjenværende rekkevidde. Denne vil regne inn trafikken i realtid, om det er kø eller ikke, terrenget, høydeforskjellene på ruten og til og med temperaturen på din endelige destinasjon.

– Endringer i sjåførens kjørestil og i omgivelsene påvirker ofte bilens rekkevidde. Det er den viktigste grunnen til at elektriske biler ofte opplever betydelige justeringer av rekkevidden. Ford utnytter fordelen med nettbasert lagring i skyen til å gjøre disse anslagene enda mer nøyaktige, og fjerne rekkeviddeangsten og de unødvendige ladestoppene, sier Mark Poll, electric vehicle charging user experience manager hos Ford Motor Company.

Ford Mustang Mach-E er spydspissen i Fords elektrifiserte satsing. Den er en av i alt 18 nye elektrifiserte modeller som skal introduseres i Europa før slutten av 2021.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Annonse