Flere studenter bruker biblioteket - kapasiteten sprengt – Hnytt

Siste:

Biblioteksjef, Hanne Mulelid i en av de tre studiecellene på folkebiblioteket i Karmøy.
Biblioteksjef, Hanne Mulelid i en av de tre studiecellene på folkebiblioteket i Karmøy.

Flere studenter bruker biblioteket – kapasiteten sprengt

KOPERVIK: Stadig flere studenter velger å bruke Karmøy Folkebibliotek når de trenger ro og fred til å fordype seg i pensum.

Etterspørselen er blitt så stor at kapasiteten ofte er sprengt i de tre studiecellene som er tilgjengelig ved avdelingen i Kopervik.

– Vi opplever at cellene ofte er overbooket og da må de sitte ute i biblioteket, i grotta eller i hobbykroken. Men da får de ikke den roen rundt seg som de trenger. Vi synes det er leit at vi ikke kan tilby dem mer plass, sier biblioteksjef i Karmøy, Hanne Mulelid.

(Saken fortsetter under bildet)

Ved biblioteket i Kopervik har de to celler som dette, samt et grupperom til studentene som vil ha ro og fred.

Ønsker arbeidsro

Hun forteller at det er stadig flere fjernstudenter som søker til biblioteket.

– Det er mange småbarnsforeldre som sitter her. Hjemme vil det alltid være noen forstyrrende elementer, mens her kommer de for å få ro, sier hun.

Tidligere hadde de enda et rom der studentene kunne lese i ro og fred, men denne cellen ble omgjort til verksted for 3D-printing da utstyr til dette ble innkjøpt.

Biblioteksjefen ser få muligheter til å gjøre endringer på et ellers sprengt hovedbibliotek, og legger ikke skjul på at et nybygg står høyt på ønskelisten hvor det er god plass til et økende antall brukere.

Den ene studiecellen er gjort om til Maker Space-verksted der det lages 3D-print.